Scrie...

FRUMUSETE

O femeie îmbătrânește cu cinci ani într-o iarnă

Share

Sezonul rece își pune amprenta în mod negativ asupra femeilor, îmbătrânindu-le cu aproximativ cinci ani în fiecare iarnă, susține o echipă de experți din cadrul companiei de cosmetice Adonia Organics.

Cercetătorii, care au efectuat studiul la laboratoarele din New York ale Adonia, au asociat schimbările legate de varsta cu lipsa luminii solare, din care cauză pielea devine mai palidă, iar pungile de sub ochi mai vizibile.

După cum a relevat cercetarea, circa 82% dintre femeile cuprinse în studiu au suferit de cearcăne pe perioada iernii, în timp ce în decursul verii, doar 38% dintre ele au fost afectate de acest fenomen.

Potrivit experților, în timpul iernii apare o lipsă acută de vitamina D, produsă în organism sub influența unei mari cantități de lumină solară. Din această cauză, omul simte o oboseală puternică, greu de depășit, în zilele posomorâte, fără soare. De asemenea, sub influența acestor factori în organism scade cantitatea de serotonină, considerată „hormonul fericirii”.

„Mai multe studii științifice asociază lipsa vitaminelor D și K cu aparițiai cearcănelor și pungilor de sub ochi, mai ales pe fondul oboselii și a unei imunități scăzute. Dacă măcar o dată femeile se confruntă cu o astfel de problemă, acesta proces este greu de oprit”, afirmă Mark Binette, unul din cercetătorii implicați în studiul respectiv.

Modalități de combatere a acestui fenomen practic nu există, decât cu excepția migrării în țările calde pe timpul iernii. De aceea, experții recomandă tuturor, nu doar femeilor, să aștepte cu răbdare vara, când organismul va începe să primească necesarul de vitamine.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *