Unghiile se dau cu lac de obicei cu o ora înainte de culcare. Dacă pielea a fost atinsă din neatenție cu lac se curăță ușor la spălat.
În cazul în care unghiile se vopsesc în timpul zilei, lacul se va întări pe piele și se va îndepărta foarte greu. Se poate folosi un bandaj sterilizat înmuiat ușor în acetonă.
Luciul de unghii se aplică după ce unghiile au fost date cu lac. Pensula se plasează la o anumită distanță de baza unghiei. Ea trebuie să se miște numai în sus, sistematic, spre vârful unghiei.
Faptul că lacul de unghii poate cădea prea repede (în una sau două zile) reprezintă una dintre principalele probleme în îngrijirea lor.
Pentru a preveni acest lucru, lacul de unghii se aplică pentru început într-un singur strat. Doar după ce s-a uscat bine, se mai aplică încă un strat subțire, dacă se consideră necesar.
Unghiile se rup de obicei din cauza lipsei de vitamine din organism și a lipsei de calciu. Pentru a evita acest lucru este de preferat ca pilirea lor să se facă într-un singur sens.
În timpul spălatului rufelor sau al vaselor se pot utiliza mănuși protectoare.
Există afecțiuni care împiedica unghiile să crească. Ele ar trebui să crească cu circa 1 sau 1,5 cm pe lună.
Pentru ca unghiile să se dezvolte se poate aplica un lac special pentru întărirea lor. Unghiile se pot întreține și cu cremă hidratantă, de preferat pe bază de miere, aplicată de trei ori pe zi.
Deși majoritatea preferă să-și taie pielița unghiilor, medicii sunt de părere că acest lucru este contraindicat.
Pentru ca unghiile să capete aspectul dorit, pielița din jurul lor se presează ușor spre baza unghiei cu ajutorul pilei. Ea are un rol protector, iar îndepărtarea poate crește riscul apariției infecțiilor.
Citește și Creierul uman se maturizează la 30 de ani