Scrie...

CARIERA

Autodisciplina – dorinta sau negare?

Share

Ce ii deosebeste pe oamenii de succes de ceilalti? Sunt acestia mai inzestrati din punct de vedere intelectual, au mai mult noroc?

Unii ar spune ca stabilirea unui tel si planificarea reprezinta cheia succesului; sau poate ca increderea in sine si optimismul ar fi forta calauzitoare. Da, stabilirea unui tel este importanta; la fel, increderea in propriile forte este esentiala pentru a gasi succesul. Dar puteti face planuri, puteti visa, puteti crea si gandi pozitiv oricat de mult fara ca afacerea dumneavoastra sa devina un succes. Se pare ca secretul pe care il au in comun toti oamenii de succes este autodisciplina.

De cate ori incearca o persoana sa atinga un scop inainte de a esua? Ati spune, probabil, ca o data, de doua sau poate de trei ori. Din pacate insa, multi oameni renunta inainte sa incerce. Autodisciplina este cea care face diferenta. Fara aceasta, este usor sa va pierdeti concentrarea si sa va abateti de la scopul dumneavoastra.

Oamenii de succes continua sa faca lucruri pe care poate ca nu si le doresc, pentru a obtine anumite rezultate. Acesti oameni sunt dispusi sa munceasca mai mult, sa depuna mai mult efort pentru a-si atinge scopul. Ei stiu ca fara autodisciplina, nimic nu se va intampla, iar lucrurile vor ramane neschimbate.

Autodisciplina este usor de mentinut atunci cand se transforma in obisnuinta in toate sectoarele vietii noastre. Antrenati-va „muschii” autodisciplinei in fiecare zi.

Autodisciplina inseamna ca singura persoana careia trebuie sa-i dati socoteala sunteti dumneavoastra. Desigur ca asta nu inseamna ca puteti face orice doriti, ci ca aveti o serie de standarde dupa care considerati ca ar trebui sa traiti.

Responsabilitatea este partea cea mai importanta a ecuatiei. Auto-inspectia sau reflectia este, de asemenea, o parte importanta a acestui proces.

De asemenea, aceste standarde care stau la baza autodisciplinei sunt revizuite continuu, dupa cum perceptia asupra vietii se modifica tot timpul.

Tag
Articolul anterior
Articolul următor

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul