LOADING

Scrie...

Cat costa fericirea?

Share

Se pare ca banii pot cumpara fericirea pana la urma, iar pretul nu este nici foarte mare, conform unui nou studiu, un venit anual pe gospodarie de 50.000 de dolari este suficient pentru a oferi un sentiment de fericire si de satisfactie a vietii membrilor unei familii.

Pentru a ajunge la aceasta valoare cat se poate de concreta, cercetatorii de la Marist Institute for Public Opinion din cadrul Marist College, le-au cerut respondentilor la chestionar sa-si precizeze nivelul de satisfactie in ceea ce priveste o serie de categorii precum: familie, securitatea zonei in care locuiesc, conditiile in care locuiesc, viata spirituala, sanatate, viata sociala, locul de munca, programul zilnic, timpul liber, s.a.m.d.

Apoi, persoanele chestionate au fost rugate sa-si precizeze venitul anual pe gospodarie. Cercetatorii au aflat astfel ca un venit anual de 50.000 de dolari reprezinta un important punct de cotitura in ceea ce priveste gradul de satisfactie al vietii. Mai putin si nu poti fi fericit pentru ca nu te ajungi cu banii, mai mult de atat si nu poti fi fericit de grija lor.

„Poate ca banii nu pot cumpara direct fericirea, dar reprezinta totusi, conform studiului nostru, un factor important care determina satisfactia personala si calitatea vietii”, comenteaza Paul Hogan, presedintele si fondatorul companiei Home Instead Senior Care, o companie care ofera servicii de ingrijire batranilor la domiciliul acestora si in acelasi timp compania care a finantat acest studiu.

Studiul este bazat pe intervievarea telefonica a 1.235 de cetateni americani cu varsta mai mare de 18 ani.

 

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *