LOADING

Scrie...

Share

Cearcănele… sunt vechi de când lumea, ca şi alte lucruri, de altfel. Înainte de a vorbi despre tot felul de remedii împotriva lor, să vedem totuşi care sunt cauzele apariţiei lor.

De obicei, principala cauză a apariţiei cearcănelor este oboseala, însă mai sunt şi alţi factori care contribuie la rândul lor, în mică sau mare parte, la apariţia acestui inconvenient inestetic. Cum ar fi: moştenirea genetică, alimentaţia inadecvată (lipsa de fier, acid folic, vitamina B12 sau K), bolile endocrine, anemia, fumatul, consumul exagerat de alcool şi cafea, unele afecţiuni renale sau hepatice.
Dacă ştiţi că vă odihniţi suficient şi aţi exclus şi moştenirea genetică din context, sfatul meu este să consultaţi un medic specialist, să vedeţi despre ce este vorba.

Rolul meu este să vă ajut să le estompaţi cât mai bine, pentru a lumina zona ochilor. Ce e de făcut?
În primul rând, trebuie să ştiţi că pielea din jurul ochilor este cu de 3 până la de 5 ori mai subţire (deci şi mai sensibilă) decât restul feţei. Prin urmare, necesită o îngrijire specială. Folosiţi întotdeauna un demachiant special pentru ochi (cele bifazice sunt ideale) şi neapărat un produs pentru hidratare. Aici veţi cere îndrumare în cabinetul cosmetic, deoarece produsele se aleg în funcţie de vârstă şi de calitatea pielii. Este foarte importantă îngrijirea pielii din jurul ochilor deoarece nici un produs de make-up nu vă va ajuta suficient de bine dacă pielea nu este îngrijită.
Atunci când cumpărăm anticearcăn este foarte important să nu se aleagă o culoare mult mai deschisă decât tonul pielii, deoarece riscâm să obţinem un efect invers decât cel dorit. Trucul este să alegem anticearcănul cu un ton mai deschis decât nuanţa tenului.
Medicina estetică vine cu tratamente moderne contra cearcănelor. Cele mai des întâlnite tratamente sunt cele de umplere a cearcănelor pe baza substanţelor injectabile: colagen, acid hialuronic, grăsime proprie. Ar mai fi tratamentul de depigmentare locală cu ajutorul laserului sau peelingul chimic medical.
Ca tratament naturist la domicliu, puteţi aplica şi comprese cu infuzie de albăstrele (tratament a la long) sau felii de castravete aplicate direct pe pleoape, timp de câteva minute.
Acestea fiind spuse, am aflat cauza apariţiei cearcănelor, cum le putem remedia şi cum le putem estompa. În speranţa că v-am fost de ajutor cu informaţiile de mai sus, îmi iau rămas bun şi rămâne să ne vedem luna viitoare, în paginile revistei efemina.

Îmi puteţi scrie în continuare pe mail şi vă asigur că veţi primi negreşit răspuns. Gânduri bune şi mult succes!!!!
Ioana Bîrzan
estetician Escape Beauty Studio,
Iaşi, Strada Armeană, nr. 13, bl G6, parter
Telefon : 0232 214 344
www.escape-beauty-salon.ro
ioanaviva@yahoo.com

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *