LOADING

Scrie...

Share

Cearcanele… sunt vechi de cand lumea, ca si alte lucruri, de altfel. Înainte de a vorbi despre tot felul de remedii împotriva lor, sa vedem totusi care sunt cauzele aparitiei lor.

De obicei, principala cauza a aparitiei cearcanelor este oboseala, însa mai sunt si alti factori care contribuie la randul lor, în mica sau mare parte, la aparitia acestui inconvenient inestetic. Cum ar fi: mostenirea genetica, alimentatia inadecvata (lipsa de fier, acid folic, vitamina B12 sau K), bolile endocrine, anemia, fumatul, consumul exagerat de alcool si cafea, unele afectiuni renale sau hepatice.
Daca stiti ca va odihniti suficient si ati exclus si mostenirea genetica din context, sfatul meu este sa consultati un medic specialist, sa vedeti despre ce este vorba.

Rolul meu este sa va ajut sa le estompati cat mai bine, pentru a lumina zona ochilor. Ce e de facut?
În primul rand, trebuie sa stiti ca pielea din jurul ochilor este cu de 3 pana la de 5 ori mai subtire (deci si mai sensibila) decat restul fetei. Prin urmare, necesita o îngrijire speciala. Folositi întotdeauna un demachiant special pentru ochi (cele bifazice sunt ideale) si neaparat un produs pentru hidratare. Aici veti cere îndrumare în cabinetul cosmetic, deoarece produsele se aleg în functie de varsta si de calitatea pielii. Este foarte importanta îngrijirea pielii din jurul ochilor deoarece nici un produs de make-up nu va va ajuta suficient de bine daca pielea nu este îngrijita.
Atunci cand cumparam anticearcan este foarte important sa nu se aleaga o culoare mult mai deschisa decat tonul pielii, deoarece riscam sa obtinem un efect invers decat cel dorit. Trucul este sa alegi anticearcanul cu un ton mai deschis decat nuanta tenului tau.
Medicina estetica vine cu tratamente moderne contra cearcanelor. Cele mai des întalnite tratamente sunt cele de umplere a cearcanelor pe baza substantelor injectabile: colagen, acid hialuronic, grasime proprie. Ar mai fi tratamentul de depigmentare locala cu ajutorul laserului sau peelingul chimic medical.
Ca si tratament naturist la domicliu, puteti aplica si comprese cu infuzie de albastrele (tratament a la long) sau felii de castravete aplicate direct pe pleoape, pret de cateva minute.
Acestea fiind spuse, am aflat cauza aparitiei cearcanelor, cum le putem remedia si cum le putem estompa. În speranta ca v-am fost de ajutor cu informatiile de mai sus, îmi iau ramas bun si ramane sa ne vedem luna viitoare, în paginile revistei efemina.

Îmi puteti scrie în continuare pe mail si va asigur ca veti primi negresit raspuns. Ganduri bune si mult succes!!!!
Ioana Birzan
estetician Escape Beauty Studio,
Iasi, Strada Armeana, nr. 13, bl G6, parter
Telefon : 0232 214 344
www.escape-beauty-salon.ro
ioanaviva@yahoo.com

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul