LOADING

Scrie...

Cum sa fiti mai eficienta – Regula 80/20

Share

In 1906, economistul italian Vilfredo Pareto a creat o formula matematica pentru a descrie distributia inegala a bogatiei in tara lui, observand ca 20% din populatie detinea 80% din averi.

Dupa ce Pareto a creat aceasta formula, foarte multe persoane au observat fenomene similare in domeniul lor de activitate.

Mai tarziu, la sfarsitul anului 1940, Joseph Juran a generalizat aceasta observatie si a enuntat Principiul lui Pareto care spune ca un procent de 20 % dintr-o actiune este raspunzator pentru 80% din rezultate.

Regula 80/20 poate fi aplicata in orice domeniu de activitate. Astfel, 20% din defecte cauzeaza 80% din probleme, iar 20% dintr-un proiect consuma 80% din timpul alocat realizarii acestuia.

Stiati ca 20% din stocurile unei firme ocupa 80% din depozit? De asemenea, 80% din vanzari sunt realizate doar de 20% dintre angajatii de la departamentul de vanzari, iar 20 % dintre angajati cauzeaza 80% dintre poblemele firmei?

Cum va poate ajuta aceasta regula?

Principiul lui Pareto este extrem de valoros pentru un manager, amintindu-i sa se concentreze pe cele 20 de procente cu adevarat importante. Din tot ceea ce faceti intr-o zi, doar 20% conteaza cu adevarat. Acele 20% produc 80% din rezultate. Identificati si concentrati-va asupra acelor lucruri. Daca ceva din agenda trebuie amanat sau nu mai poate fi facut, aveti grija sa nu fie tocmai acel 20%.

Pornind de la Principiul lui Pareto a fost dezvoltata si o teorie de management numita Superstar Management. Sustinatorii acestei teorii spun ca 20% dintre angajati produc 80% din profit si ca managerul ar trebui sa-si aloce timpul limitat pentru managmentul acestor 20% – superstarurile.

Regula 80/20 ar trebui sa constituie un remainder zilnic al faptului ca in 80 la suta din timp trebuie sa faceti 20% din munca, si anume cea care conteaza. Nu trebuie doar sa „munciti cu cap”, conteaza si ce anume munciti!

 

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *