Scrie...

SANATATE

Câţi paşi trebuie să parcurgem zilnic. Ce spun ultimele studii în domeniu?

Share

Cercetătorii de la universităţi americane şi japoneze au examinat numărul mediu de paşi cotidieni la 16.741 defemei cu vârsta medie de 72 de ani, timp de o săptămână. Femeile care au făcut în jur de 4.400 de paşi pe zi prezentau un risc cu 41% mai mic de a deceda în următorii 4 ani comparativ cu cele care au făcut în medie 2.700 de paşi pe zi. Cele mai multe persoane sedentare, care fac în general 2.700 de paşi pe zi graţie activităţilor cotidiene, nu au nevoie decât de o uşoară creştere a timpului alocat mersului pentru a constata beneficii majore.

Dacă obiectivul de 10.000 de paşi pe zi vi se pare foarte greu de atins, nu disperaţi. Limita de 4.4000 de paşi pe zi este la fel de benefică pentru sănătate, conform unui nou studiu publicat de JAMA Internal Medicine.

Trecerea de la sedentarism la 10.000 de paşi pe zi este un obiectiv greu de atins, însă 4.000 – 5.000 de paşi reprezintă un scop acceptabil. Viteza şi intensitatea mersului nu par să infleunţeze procentul mortalităţii.

Interesant este şi faptul că recomandarea de a face 10.000 de paşi pe zi este pusă acum sub semnul întrebării, deoarece este legată de numele unei companii japoneze de podometre, fără a se baza pe probe ştiinţifice solide. Pentru cercetătorii care au realizat acest ultim studiu, un număr de 4.400 de paşi pe zi este deja benefică pentru sănătate. Depăşirea acestui număr de paşi şi ajungerea undeva la 7.500 de paşi pe zi este însoţită de şi mai multe avantaje pentru sănătate!

Studiul a fost realizat doar pe femei în vârstă, fapt care arată că cifrele pot fi altele în cazul bărbaţilor sau al tinerilor, însă ideea generală că mişcarea este asociată cu o sănătate mai bună ar trebui să rămână aceeaşi, mai spun oamenii de ştiinţă.

Acest studiu îşi propune să încurajeze persoanele care cred că este greu să faci mişcare şi demonstrează că şi mersul pe jos, susţinut, poate fi benefic!

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *