Scrie...

CARIERA

Gandurile si cuvintele ne distrug sanatatea?

Share

Atunci cand transmiteti pareri negative, intotdeauna le veti simti in propriul corp mai intai.

Sanatatea este mai importanta decat orice daca avem in vedere incidenta crescuta a cancerului si a afectiunilor cronice – ca sa nu mai mentionam costurile si implicarea emotionala. Pe langa obiceiurile nutritionale corecte, efortul fizic regulat sau suplimentele nutritive, starea noastra de sanatate poate fi influentata si de ceea ce gandim si simtim in fiecare moment. Atunci cand devenim constienti de rolul gandurilor, simtirilor si emotiilor noastre, devenim si mai determinati sa facem alegeri sanatoase pe care chiar sa le punem in aplicare. De fapt, nu ati observat ca atunci cant sunteti vesela si conectata la viata va simtiti mai sanatoasa decat atunci cand sunteti ingrijorata sau nervoasa?

De cele mai multe ori ne temem de schimbare si, in timp, instinctul nostru de supravietuire se diminueaza si suntem coplesiti de griji si anxietate daca nu invatam cum sa ne descurcam cu propriul sistem nervos. Credem ca avem dreptul la „propria opinie” si cu siguranta este asa.

Intrebarea pe care ar trebui sa ne-o punem este cum am prefera sa fim, indreptatiti sau sanatosi? In realitate, conteaza atat de mult detaliile din viata altora si se merita sa pierdem vreo secunda dandu-ne pareri sau criticand ce fac altii? Parerea noastra despre ce poarta, fac sau despre cum isi traiesc altii viata chiar conteaza? Parerile noastre ii vor schimba?

Daca va plangeti si va ingrijorati veti obtine viata prospera si implinita pe care o visati?

De fapt, ceea ce stim cu certitudine este ca parerile noastre pot fi distrugatoare nu doar pentru organismul nostru, ci pentru intreaga noastra viata. Pe de alta parte, devenind constienti de puterea pe care o au gandurile noastre putem atrage sanatatea si bunastarea.

Fiecare gand pe care il aveti are atasat un sentiment. Atunci cand transmiteti opinii negative cu emotii negative, le veti simti in propriul corp mai intai. Nu uitati, ceea ce transmitem altora trebuie sa treaca mai intai de noi. Incercati sa constientizati cea ce simtiti de fiecare data cand aveti o parere despre cineva, fie ea negativa sau pozitiva si veti vedea ca veti simti raspunsul!

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *