LOADING

Scrie...

Tags: , ,

Protectia parului pe timp de vara

Share

Vara, parul este expus foarte mult la soare si, chiar daca il intretineti cu balsam si il spalati frecvent, exista riscul ca el sa se deterioreze si sa se decoloreze foarte usor.

Daca ati plecat in vacanta, in special la mare, parul este expus la riscuri si mai mari, deoarece apa sarata si expunerea zilnica la soare pot subtia firul si il pot aspri. Iata cateva sugestii care va pot ajuta sa va mentineti parul sanatos si pe timpul verii.

Atunci cand stati la plaja, incercati sa acoperiti in permanenta capul cu un batic, o palarie sau o sapca. Mai ales la femei, in special la cele cu parul vopsit, aceasta protectie este necesara, deoarece va ajuta la mentinerea culorii pe par cat mai mult timp.

Incercati ca atunci cand intrati in apa, sa folositi o casca protectoare, pentru ca apa sarata sa nu ajunga la par. In cazul in care nu folositi casca, imediat dupa ce ati iesit din apa, stergeti bine parul, lasati-l sa se usuce si apoi mergeti la un dus si spalati-va cu un sampon pe baza de musetel. Puteti repeta aceasta operatiune si zilnic daca este necesar.

Femeile care vor sa-si vopseasca parul pe timpul verii pot folosi nuante cat mai deschise, pentru a-si proteja parul de decolorare.

Este bine totodata ca pe timpul verii sa lasati parul sa se usuce natural si cand il stergeti sa il tamponati usor cu un prosop moale.

Pentru protectia parului pe timpul verii este bine ca in toata aceasta perioada, inainte de clatirea cu apa, dupa samponare sa turnati putin ceai de musetel si sa asteptati 20 de minute. Dupa aceea, va puteti clati normal.

 

Tag:
Articolul anterior

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *