Cercetătorii au confirmat că prin consumarea zilnică a unei ceşti de ceai verde se realizează adevărate „minuni”.
Ceaiul verde este folosit datorită efectelor calmante pe care le induce, dar şi pentru efectele benefice în prevenirea multor maladii.
Capacitatea regenerativă, antioxidantă a ceaiului verde, care are efecte anticancerigene deosebite, a fost demonstrată pe baza observaţiilor clinice.
Cercetătorii au făcut teste pe 5 bărbaţi şi 5 femei, care au băut câte 300 ml de ceai verde, pe stomacul gol, apoi li s-au recoltat probe de sânge, după 20, 40, 60 şi respectiv 120 de minute din momentul ingerării cantităţii de ceai menţionate.
Organismul subiecţilor a confirmat o asimilare rapidă a ceaiului şi s-a constatat că efectul antioxidant cel mai puternic s-a manifestat la 40 de minute din momentul ingerării.
Importanţa ceaiului verde în eradicarea radicalilor liberi, prevenind astfel cauza multor maladii, este mai evidentă acum, după acest test.
Mai mult, cei care beau ceai verde vor fi recompensaţi şi prin consumul unei licori miraculoase caracterizate de o savoare şi o aromă deosebite.