Scrie...

INGRIJIREA CORPULUI

Reguli pentru o chirurgie estetica reusita

Share

Frumusetea se manifesta sub diferite forme, iar micile imperfectiuni nu fac decat sa sporeasca farmecul personal. Simetria perfecta sau sculpturala nu exista in mod normal in natura si cautarea ei poate fi urmata de multe ori de un esec.

Dupa multi ani de practica, se pot defini o serie de reguli pentru a avea succes in dorinta de a realiza o operatie estetica:

1. Definiti forte bine dorinta care va determina sa considerati ca o operatie estetica este necesara. Dorinta trebuie bine analizata si motivata, avand foarte clar in minte ce schimbare dorim. Discutiile cu persoane apropiate pot fi utile in luarea acestei decizii.

2. Nu incercati sa modelati fizicul dumneavoastra pentru a obtine o forma perfecta, fotogenica si nici nu incercati sa copiati aspectul sau figura altcuiva (celebritati). Obtinerea unor forme frumoase si armonioase vor da mai mult farmec personal.

3. Cautati cu grija chirurgul sau serviciul caruia sa-i incredintati desfasurarea acestei operatii, evitand in a lua decizia doar dupa prezentarile de pe web site-uri sau emisiunile de televiziune. Prezentarile de pe internet au un caracter comercial si de aceea cautarea unor referinte directe pot face diferenta in decizia dumneavoastra.

4. Este recomandata desfasurarea unei consultatii in care detaliile legate de posibilitatile de tratament, conditiile de operatie, aspectele evolutive, recuperarea postoperatorie in legatura cu procedura pe care urmeaza sa o realizati trebuie discutate in amanunt.

5. Trebuie avut in vedere ca procedura chirurgicala, chiar si minim invaziva, poate avea riscurile ei, iar prezentarea unei proceduri ca fiind fara risc este iluzorie. Sangerarea si echimozele postoperatorii sunt constant prezente, durerea este prezenta in functie de tipul de procedura si de pragul de sensibilitate al fiecarei persoane. Riscul de infectie necesita atentie si abordari specifice. Cicatrizarea poate avea manifestari de hipertrofie sau dehiscenta, suferinte tegumentare sau chiar necroze marginale. Se intalnesc parestezii sau chiar leziuni nervoase in cadrul unor interventii chirurgicale. Toate aceste manifestari pot fi prezente in functie de specificul procedurii chirurgicale, iar chirurgul trebuie sa aduca la cunostinta aceste aspecte in cele mai clare detalii.

6. Solicitarea unei a doua pareri poate avea utilitate in decizia dumneavoastra, fiind recomandata discutarea dorintei, a optiunilor chirurgicale oferite sau chiar participarea la consultatie a unei persoane apropiate.

7. Purtati-va ca un pacient: un tratament estetic necesita o conduita preoperatorie care poate fi necesara chiar cu cateva saptamani inainte (controlul starii de sanatate, reducerea sau renuntarea la fumat, consumul de alcool, echilibrarea altor manifestari), precum si impuneri postoperatorii (pansamente, vizite si controale, recuperare, restrictii in variate manifestari).

8. Negatii: nu aveti incredere in prezentarile superlative sau superficiale, in conditiile de compromis sau insuficiente, nu lasati aspecte nelamurite, intrebari neelucidate inainte de procedura dorita.

Chirurgia estetica are rolul de a imbunatati aspectele mai putin placute ale expresiei noastre sau corectarea efectelor trecerii anilor. Ea trebuie sa ne ofere acea stare de bine care sa ne faca sa fim veseli si sa ne bucuram de viata.

Articol scris de dr. Lucian Popa, medic primar chirurgie plastica, reconstructiva si estetica

0745.634.684

lucpopa@yahoo.com

www.estetica-iasi.ro

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *