LOADING

Scrie...

Riscurile la care se supun femeile care lucreaza ore suplimentare

Share

Femeile care lucreaza mai mult de 55 de ore pe saptamana se confrunta cu un risc mai mare de a suferi de depresie fata de cele care muncesc 35-40 de ore saptamanal, se afirma intr-un unui studiu britanic.

Pe de alta parte, insa, barbatii care lucreaza mai mult de 55 de ore pe saptamana nu au prezentat semne de depresie. Acest lucru se intampla din cauza ca femeile se confrunta cu o asa-zisa dubla povara: cea a orelor suplimentare petrecute la slujba care se adauga treburilor domestice, pe care ele tind sa le faca in mai mare masura decat partenerii de sex masculin.

Atat barbatii, cat si femeile care lucreaza in majoritatea sau in toate weekend-urile sunt mai susceptibili sa devina deprimati decat cei care lucreaza numai in cursul saptamanii, mai arata studiul.

Rezultatele se bazeaza pe date provenite de la peste 20.000 de adulti britanici care au participat la „Understanding Society: the UK household longitudinal study”, care analizeaza viata de familie si societatea britanica din 2009.

Femeile care lucreaza cel putin 55 de ore saptamanal aveau cu 7,3% mai multe simptome de depresie decat cele care lucreaza intre 35 si 40 de ore.

Femeile sunt de asemenea mai predispuse decat barbatii sa aiba stari de disconfort legate de munca prestata sambata si duminica, desi atat femeile cat si barbatii au fost afectati de acest lucru (4,6% si 3,4%).

„Angajatii cu cele mai multe simptome de depresie sunt cei mai in varsta, cu venituri mici, fumatorii, cei cu locuri de munca solicitante din punct de vedere fizic si cei care erau nemultumiti de locurile lor de munca”, se afirma in studiul briitanic.

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *