Scrie...

CARIERA

Slabiciunea pentru machiaj releva o stima de sine scazuta!

Share

Expertii apreciaza ca nesanatoasa atitudinea femeilor fata de produsele cosmetice, indicand ca pentru femeile din zilele noastre machiajul a devenit un mijloc de autoaparare, destinat sa ascunda nemultumirea de sine si o stima de sine scazuta, relateaza portalul MedDaily.

O echipa de experti americani de la Harris Interactive au chestionat 1.292 de femei cu privire la atitudinea lor fata de machiajul de zi cu zi si produsele cosmetice. In opinia femeilor chestionate, o fata fara machiaj este asociata cu lipsa de atractivitate, iar unele dintre acestea nici nu concep sa iasa pe strada „fara scutul protector”. Aproximativ 44% dintre acestea au recunoscut ca, nemachiate, ar avea o stima de sine scazuta; 16% au spus ca sunt lipsite de sarm fara cosmetice. Mai mult, 14% dintre acestea au marturisit ca s-ar simti de parca ar „iesi dezbracate pe strada” fara machiajul zilnic. Intre altele, 44% au afirmat ca recurg la machiaj pentru a-si ascunde defectele.

in urma acestui studiu, a rezultat ca un sfert dintre femeile chestionate au inceput sa foloseasca produsele cosmetice de la varsta de 13 ani.

Rezultatele sondajului, potrivit expertilor, releva o atitudine nesanatoasa fata de produsele cosmetice la nivel de societate. In plus, acest comportament ar putea constitui primul pas catre probleme mai grave de sanatate, de la cele de natura psihica pana la tulburari alimentare.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *