LOADING

Scrie...

Stabilirea obiectivelor inainte de Anul Nou

Share

Multi oameni, si in special femeile de afaceri pentru care fiecare minut din viata conteaza, dedica anumite momente realizarii bilanturilor si a planurilor de viitor. Un astfel de moment este Anul Nou.

Spre deosebire de oamenii obisnuiti, care in acest moment isi pun o dorinta, femeile de afaceri isi stabilesc obiectivele. Care sunt insa pasii pentru a transforma o dorinta in obiective?

Mai intai de toate trebuie sa va asumati responsabilitatea pentru stabilirea obiectivelor – ele sunt ale dumneavoastra si nimeni altcineva nu le poate atinge! Asadar, retineti cateva principii care sunt importante pentru stabilirea corecta a scopului si pentru a trece cu mult curaj spre succes!

Obiectivele trebuie sa fie specifice

Acest principiu presupune definirea in mod clar a tuturor aspectelor legate de obiectivul dvs. In loc de „o mulţime de bani” este mai bine sa planificati exact cat vreti sa castigati. Chiar mai bine, daca vreţi, puteti stabili şi modul in care veti caştiga aceasta suma.

Obiective masurabile

Da, şi aici detaliile sunt importante: obiectivele trebuie sa fie masurabile, astfel incat rezultatul sa poata fi comparat cu cel planificat. De exemplu, „imi doresc sa slabesc” ar trebui sa fie inlocuit cu „doresc sa slabesc 10 kg”.

Obiectivele bune – obiectivele realizabile

Se stie ca ambitia nu este un lucru rau, dar daca va veti propune prea mult pentru un timp prea scurt, cel mai probabil veti esua. Asadar, incercati sa va stabiliti obiectivele tinand cont de posibilitatile reale.

Relevanţa obiectivelor

Conceptul de relevanţa in acest caz inseamna corespondenta dintre obiectivele si nevoile dvs si distribuţia lor in ordinea importanţei. Trebuie sa va intrebati cat de mare nevoie aveti, de exemplu, de o diploma, un apartamant sau o masina!

Atingerea obiectivului la timp!

Este important sa stabiliti datele la care obiectivele dvs ar trebui sa fie atinse. In functie de complexitatea lor, planurile se pot intinde chiar si pe mai multi ani, insa fiecare etapa trebuie sa fie foarte clar stabilita.

Pe langa toate cele precizate mai sus, incercati sa aveti o gandire pozitiva. Important este sa aveti un obiectiv clar si un plan bun si, cu siguranta, veti gasi banii si puterea pentru a le realiza!

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *