Scrie...

FRUMUSETE

Uleiul: soluția pentru un ten perfect?

Share

Pielea, cel mai mare organ al corpului uman, elimină, în mod normal, ulei. Astfel, folosirea unor produse bazate pe ulei ar părea nepotrivită. Cu toate acestea, în țări precum Japonia cosmeticele pe bază de ulei sunt preferate pentru îngrijirea tenului.

Uleiul de măsline – antiiritant
Uleiul de măsline este cel mai bun pentru tenul uscat, iritat, înroșit, fiind foarte bogat în vitamine. Pe măsură ce îmbătrânim, pielea noastră nu mai este la fel de catifelată, devenind uscată și deshidratată, liniile fine și ridurile devenind mai vizibile. Uleiul este un emolient care umple spațiile dintre celulele din straturile superficiale ale pielii. Mai mult, uleiurile sunt mult mai ușor absorbite în piele, comparativ cu soluțiile bazate pe apă. Desigur că unele uleiuri, precum cel mineral sau de nucă de cocos, obturează porii și pot fi dăunătoare pentru piele, dar altele pot fi extrem de benefice.

Uleiul de arbore de ceai – antifungic și antibacterial
Uleiul de arbore de ceai este folosit de secole pentru vindecarea pielii. În plus, transportă oxigenul în foliculii firelor de păr, distrugând bacteria vinovată de apariția acneei.

Uleiul de migdale – calmant pentru piele
Folosit de secole pentru că hrănește pielea, uleiul de migdale este ideal pentru calmarea pielii iritate.

Uleiul de germeni de grâu – inamicul acneei
O sursă bogată în acizi grași esențiali omega-3 și omega-6, uleiul de germeni de grâu este extrem de util în tratarea acneei și a punctelor negre, oferind și antioxidanți cu proprietăți protective.

Uleiul de jojoba – fortifiantul pielii
Asemănător ca structură cu sebumul natural, folosirea sa poate duce la scăderea secreției acestuia, făcând epiderma mai puternică.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *