Scrie...

CARIERA

5 reguli pentru imaginea unei femei de succes

Share

Ati citit cu siguranta numeroase articole privind imaginea oamenilor de afaceri: haine alese cu atentie, par perfect, tonuri neutre… Dar, uitam uneori ca femeia de afaceri are mereu un avantaj asupra barbatilor – feminitatea, care nu trebuie sa fie ascunsa, ci trebuie sa fie inclusa si utilizata ca un avantaj in imaginea unei femei de afaceri.

Iata 5 reguli pentru a va crea o imagine de succes, feminina si, in acelasi timp, unica:

1. Reguli noi

Lumea se schimba si trebuie sa ne schimbam cu ea, ceea ce inseamna ca trebuie sa revizuiti critic normele general acceptate, multe dintre ele fiind depasite. De exemplu, daca in trecut se considera ca nu trebuie sa se poarte bijuterii cu un costum de afaceri, acum acestea sunt un accesoriu aproape obligatoriu, subliniind personalitatea dumneavoastra.

2. Tocurile inalte aduc un plus

Uitati de incaltamintea cu talpa dreapta sau, mai rau, de balerini. in combinatie cu un costum de afaceri, aceasta pare lipsita de feminitate si de sexualitate. Desigur, daca doriti sa aratati ca o creatura fara sex, puteti continua sa purtati pantofi fara toc, dar, atunci cand vine vorba de imaginea feminina, pentru o femeie de afaceri tocul este obligatoriu. Pantofii cu toc fac picioarele mai flexibile, le definesc forma si le indreapta postura. Daca vi se pare greu sa purtati tot timpul pantofi cu toc, ii puteti schimba cu balerini atunci cand stati in spatele biroului.

3. Alegeti corect marimea hainelor

imbracati intotdeauna haine de marime potrivita corpului dumneavoastra. Spuneti „nu” puloverelor fara forma, care ascund pieptul si talia, sau pantalonilor largi, care va ascund picioarele. Nu va sfatuim sa purtati haine stramte, foarte decoltate, ci haine care sa va avantajeze.

4. Evitati hainele de epoca

Imbracamintea de epoca este rezervata pentru weekend si petreceri private. Intr-un mediu de afaceri ar fi mai bine daca v-ati construi imaginea cu ajutorul unei garderobe moderne, constand din lucruri noi, de actualitate, feminine.

5. Graba nu este feminina

Dupa cum stiti, imaginea unei femei sta nu doar in ceea ce poarta, ci si in modul in care se comporta. Lumea afacerilor dicteaza propriile sale reguli, dar femeile pot interpreta normele in mod diferit! Barbatii tind mereu sa se grabeasca, dar femeile, prin contrast, isi pot permite sa fie calme si calculate. Calmul si linistea pot completa perfect imaginea feminina a unei femei de afaceri.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *