Scrie...

CARIERA

7 ponturi pentru a deveni super eficienta

Share

Alergi in continuu dintr-un loc in altul pentru a realiza tot felul de lucruri, dar la sfarsitul zilei te simti de parca ti-au ramas o groaza de sarcini nefinalizate? Ti-ai fi dorit ca ziua sa aiba cel putin 30 de ore? Daca da, iata cateva ponturi pe care le-ai putea folosi pentru a te asigura ca nu te vei mai simti astfel si ca, in plus, vei reusi sa duci la bun sfarsit mult mai multe actiuni.

Fa un jurnal al activitatilor desfasurate

Noteaza tot timpul pe care il petreci cu actiunile zilnice, pe o perioada de o saptamana. Acest jurnal te va ajuta sa afli unde se duce tot timpul si care sunt activitatile inutile desfasurate. Identifica tot ce ai putea modifica astfel incat sa devii mai eficienta.

Nu fa mai multe lucruri in acelasi timp, nu poti fi superman

Studiile au aratat ca saritul de la o activitate la alta de mai mult de 10 ori pe zi ne face mai putin destepti. Atunci cand incerci sa faci mai multe lucruri simultan, IQ-ul scade, in medie, cu 10 puncte; 5 puncte la femei si 15 puncte in cazul barbatilor. Concentrati-va asupra catorva lucruri, pe parcursul unei zile, si incercati sa le duceti la bun sfarsit.

Evitati lucrurile care va distrag atentia

E-mail-uri, mesaje, site-uri de socializare… toate iti distrag atentia, cel mai frecvent la locul de munca. Evita-le cu orice pret. Te va ajuta sate concentrezi mai bine si vei finaliza totul in timp util.

Lucreazain ritmul tau

Avem tendinta sacomparam progresul nostru cu al celor din jur si simtim nevoia saconcuram cu ei. Apoi, dorim sarealizam la fel de mult cat au realizat ei. Tine cont de faptul caeficienta ta nu poate fi comparatacu a celorlalti. Poti avea un birou curat, dar asta nu inseamnacasi munca ta este la fel de bine realizata. Nu lasa pe nimeni si nimic sa-ti dicteze cum samuncesti. Stabileste-ti propriile obiective si tine-te de ele.

Inspiradanc

De fiecare data cand simti ca nu te mai poti concentra, inspira adanc. Aceasta te va ajuta sa iti reamintesti ca trebuie sa te concentrezi.

Fii atenta

Fii atenta la ceea ce faci pentru a evita greselile. Incearca sa te gandesti doar la ceea ce faci in momentul respectiv si nu-ti lasa gandurile sa zburde.

Fo pauzintre job-uri

Nu esti o super putere, iar corpul tau simte nevoia sase reincarce dupafiecare sarcinape care o finalizezi. Incearca sa te alimentezi corect, astfel incat creierul tau sa primeasca tot timpul cantitatea de glucoza de care are nevoie pentru a functiona la parametrii optimi.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *