Scrie...

FRUMUSETE

Ceaiuri pentru tratamentul acneei

Share

Pentru tratamentul acneei se folosesc infuzii preparate din urmatoarele plante medicinale: galbenele, brusture, cicoare, trei frati patati, dud, frasin, hamei, osul-iepurelui, sovarv, unguras, plop, urzica etc, fiind utilizate si remedii preparate din legume precum prazul, varza, tomatele. Trebuie sa stiti insa ca tratamentul acneei este dificil, de lunga durata si cere multa vointa pentru reusita.

Ceai din conuri de hamei

Se prepara o infuzie dintr-o lingura de conuri de hamei la 100 ml de apa clocotita. Se aplica usor comprese pe zona afectata.

Ceai din muguri de plop

Infuzia se obtine dintr-o lingurita de muguri de plop zdrobiti pusi in 250 ml de apa clocotita. Tratamentul consta in a aplica pe locul afectat cataplasme, spalaturi si bai locale cu acest ceai.

Ceai din radacina de brusture

Se prepara o infuzie din 20-30 g de radacini maruntite de brusture la 1000 ml de apa clocotita. Cu acest ceai, pe locul afectat se pun comprese sau se fac spalaturi.

Ceai din flori de galbenele

Se prepara o infuzie cu 15-20 g de flori de galbenele la 1000 ml de apa clocotita. Acest ceai va fi utilizat pentru a face bai, spalaturi si pentru a pune cataplasme pe locul acneei. De asemenea, se recomanda utilizarea in tratamente a tincturii preparata din 20 g flori de galbenele, macerate timp de 8 zile in 100 ml de alcool. Se pun comprese cu 10 ml din tinctura diluata cu 100 ml apa fiarta si racita.

Ceai din cicoare

Se prepara o infuzie cu 20-40 g de cicoare la 1000 ml de apa clocotita. Cu acest ceai se fac spalaturi si se pun cataplasme pe zona vatamata.

Ceai din trei frati patati

Se prepara o infuzie dintr-o lingurita de plante la 250 ml de apa clocotita.

Infuzie de plante

Se prepara o infuzie din: frunze de mesteacan – 15 g, frunze de salvie – 15 g; frunze de roinita – 15 g; urzica mare – 15 g. Se iau 3 lingurite din amestecul de plante bine omogenizat si maruntit si se prepara o infuzie cu 250 ml de apa clocotita. Tratamentul se indica a se bea dimineata si seara – cate o cana de ceai cald.

Infuzie pentru acneea rozacee

Se bea dimineata, la pranz si seara cate o cana de ceai preparata dupa reteta: frunze de rozmarin – 40 g; frunze de salvie – 20 g; flori de nalba de padure – 10 g; muguri flori de portocal amar – 20 g; urzica – 20 g. Se ia o lingura din amestecul vegetal bine omogenizat si maruntit si se pune in 250 ml de apa clocotita. Se lasa la infuzat 15-20 de minute si se va bea cu putina miere.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *