LOADING

Scrie...

Tags: , ,

Cu ce vopsea va colorati parul?

Share

In functie de substantele pe care le are in compozitie, o vopsea poate rezista pe par cateva saptamani sau doar pana la prima spalare.

Aflati cum sa alegeti vopseaua de par potrivita nevoilor dumneavoastra.

Daca va hotarati sa va schimbati culoarea parului, trebuie sa fiti foarte atenta ce tip de vopsea alegeti sa folositi. Atunci cand alegeti o vopsea de par trebuie sa va uitati, nu doar la culoare si la pret, ci si la compozitia chimica a produsului. Astfel, din cauza ca difera prin compozitia lor chimica, unele vopsele rezista mai mult pe firul de par, iar altele chiar foarte putin.

1.Vopselele temporare – sunt cele care rezista pe firul de par numai pina la prima spalare. Sunt folosite pentru a nuanta culoarea naturala a parului sau pentru a indeparta efectele datorate decolorarii. Aceste vopsele au afinitate foarte mica fata de cheratina.

2.Vopselele semipermanente – se indeparteaza relativ usor, dupa patru spalari. Sunt folosite pentru acoperirea primelor fire de par alb si pentru a da reflexe colorate parului natural.

3.Vopselele permanente – coloreaza permanent firul de par si rezista la actiunea factorilor externi. Sunt cele mai folosite vopsele si necesita o developare sau o oxidare prealabila cu peroxid de hidrogen. Din cauza peroxidului de hidrogen aceste vopsele pot deteriora parul atunci cand sunt folosite excesiv. Aceste vopsele se compun din doua parti (apa oxigenata 20%) si partea coloranta (sampon, crema sau gel) care trebuie amestecate in momentul utilizarii. Retineti ca solutiile de colorare nu trebuie sa vopseasca pielea capului, iar efectul lor dureaza cateva luni. Aceste vopsele nu trebuie aplicate la un interval de timp mai mic de 3-4 saptamani.

In cazul vopselelor permanente trebuie avut in vedere potentialul lor alergenic, din cauza unei substante pe care o contin – paraphenilendiamina. Pot cauza dermatite de contact dupa vopsire si de aceea este indicata efectuarea unui test cu 1-2 zile inainte de manevra cosmetica.

 

Tag:
Articolul următor

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul