Scrie...

FRUMUSETE

Cu ce vopsea vă coloraţi părul?

Share

În funcţie de substanţele pe care le are în compoziţie, o vopsea poate rezista pe păr câteva săptămâni sau doar până la prima spălare.

Aflaţi cum să alegeţi vopseaua de păr potrivită nevoilor dumneavoastră.

Dacă vă hotărâţi să vă schimbaţi culoarea părului, trebuie să fiţi foarte atentă ce tip de vopsea alegeţi să folosiţi. Atunci când alegeţi o vopsea de păr trebuie să vă uitaţi, nu doar la culoare şi la preţ, ci şi la compoziţia chimică a produsului. Astfel, din cauza că diferă prin compoziţia lor chimică, unele vopsele rezistă mai mult pe firul de păr, iar altele chiar foarte puţin.

1.Vopselele temporare – sunt cele care rezistă pe firul de păr numai până la prima spălare. Sunt folosite pentru a nuanţa culoarea naturală a părului sau pentru a îndepărta efectele datorate decolorării. Aceste vopsele au afinitate foarte mică faţă de cheratină.

2.Vopselele semipermanente – se îndepărtează relativ uşor, după patru spălări. Sunt folosite pentru acoperirea primelor fire de păr alb şi pentru a da reflexe colorate părului natural.

3.Vopselele permanente – colorează permanent firul de păr şi rezistă la acţiunea factorilor externi. Sunt cele mai folosite vopsele şi necesită o developare sau o oxidare prealabilă cu peroxid de hidrogen. Din cauza peroxidului de hidrogen, aceste vopsele pot deteriora părul atunci când sunt folosite excesiv. Aceste vopsele se compun din două părţi (apă oxigenată 20%) şi partea colorantă (şampon, cremă sau gel) care trebuie amestecate în momentul utilizării. Reţineţi că soluţiile de colorare nu trebuie să vopsească pielea capului, iar efectul lor durează câteva luni. Aceste vopsele nu trebuie aplicate la un interval de timp mai mic de 3-4 săptămâni.

În cazul vopselelor permanente trebuie avut în vedere potenţialul lor alergenic, din cauza unei substanţe pe care o conţin – paraphenilendiamina. Pot cauza dermatite de contact după vopsire şi, de aceea, este indicată efectuarea unui test cu 1-2 zile înainte de manevra cosmetică.

Tag
Articolul anterior

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *