Scrie...

FRUMUSETE

Cum aflaţi dacă rămâneţi fără păr?

Share

Dermatologii americani au pus la punct o metodă de numărare a firelor de păr în doar 60 de secunde. Procedura poate fi efectuată de oricine.

Oamenilor le cade părul în fiecare zi. Mai mult, 50 la sută dintre femei pierd o cantitate considerabilă de păr până la vârsta de 50 de ani. De altfel, se spune că un adult pierde aproximativ 100 de fire de păr pe zi. Această pierdere nu reprezintă, însă, un pericol, deoarece o persoană are 100.000 de fire de păr pe cap. În plus, 10 la sută dintre acestea se află în starea de odihnă şi sunt gata oricând să intre în faza de maturare.

Americanii au folosit pentru studiul lor 16 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 16 şi 60 de ani, care aveau părul drept şi nu prezentau semne de calviţie. Voluntarii s-au spălat pe cap timp de 3 zile cu un şampon special. Apoi, au continuat aceeaşi procedură pentru alte trei zile, numai că de data aceasta dermatologii au numărat firele de păr care au căzut. Experimentul s-a repetat după şase luni. Pe baza observaţiilor făcute, cercetătorii au stabilit că în cazul tinerilor este normală o pierdere de 78 de fire de păr pe zi, iar în cazul celor mai în vârstă este normală o pierdere de 43 de fire de păr.

Metoda prin care şi dumneavoastră puteţi să efectuaţi acest experiment are patru paşi şi necesită numai trei zile. Înainte de a vă şampona părul, masaţi pielea scalpului din faţă în spate, de trei ori, cu ajutorul unui prosop. Apoi număraţi firele de păr de pe prospop.

Nu uitaţi să număraţi şi firele de păr care vă cad în timpul nopţii pe faţa de pernă. Discutaţi apoi rezultatele cu dermatologul dumneavoastră, deoarece căderea părului poate pune în evidenţă o serie de probleme de sănătate, cum ar fi lipsa de fier sau prezenţa unor afecţiuni (chiar grave) nedetectate.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *