LOADING

Scrie...

Tags: ,

Cum aflati daca ramaneti fara par?

Share

Dermatologii americani au anuntat recent ca au pus la punct o metoda de numarare a firelor de par in doar 60 de secunde. Procedura poate fi efectuata de oricine.

Oamenilor le cade parul in fiecare zi. Mai mult, 50 la suta dintre femei pierd o cantitate considerabila de par pana la varsta de 50 de ani. De altfel, se spune ca un adult pierde aproximativ 100 de fire de par pe zi. Aceasta pierdere nu reprezinta, insa, un pericol, deoarece o persoana are 100.000 de fire de par pe cap. In plus, 10 la suta dintre acestea se afla in starea de odihna si sunt gata oricand sa intre in faza de maturare.

Americanii au folosit pentru studiul lor 16 barbati, cu varste cuprinse intre 16 si 60 de ani, care aveau parul drept si nu prezentau semne de calvitie. Voluntarii s-au spalat pe cap timp de 3 zile cu un sampon special. Apoi, au continuat aceeasi procedura pentru alte trei zile, numai ca de data aceasta dermatologii au numarat firele de par care au cazut. Experimentul s-a repetat dupa sase luni. Pe baza observatiilor facute, cercetatorii au stabilit ca in cazul tinerilor este normala o pierdere de 78 de fire de par pe zi, iar in cazul celor mai in varsta este normala o pierdere de 43 de fire de par.

Metoda prin care si dumneavoastra puteti sa efectuati acest experiment are patru pasi si necesita numai trei zile. Inainte de a va sampona parul, masati pielea scalpului din fata in spate, de trei ori, cu ajutorul unui prosop. Apoi numarati firele de par de pe prospop.

Nu uitati sa numarati si firele de par care va cad in timpul noptii pe fata de perna. Discutati apoi rezultatele cu dermatologul dumneavoastra, deoarece caderea parului poate pune in evidenta o serie de probleme de sanatate, cum ar fi lipsa de fier sau prezenta unor afectiuni (chiar grave) nedetectate.

 

Tag:
Articolul anterior
Articolul următor

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul