Scrie...

REMEDII DIN NATURA

Remediu natural în caz de constipație

Share

Ceaiul din coajă de crușin se folosește, în special, ca laxativ și purgativ (provoacă eliminarea energică a conținutului tubului digestiv), efectul fiind în funcție de doză, dar și pentru efectele sale coleretice (fluidifică bila, ușurând eliminarea ei) și colagoge (stimulează secreția biliară), având, în același timp, o acțiune relaxantă asupra musculaturii intestinale.

Efectul laxativ/purgativ se instalează lent, după 8-10 ore de la administrare și puterea lui depinde de doză. La doze mai mici, efectul este blând, iar la doze mai mari, efectul este mai intens. Scoarța de crușin își găsește utilitatea în fitoterapia constipației și a disfuncțiilor hepato-biliare însoțite de constipație.

Decoctul din o lingură scoarță uscată și măcinată la 300 ml apă rece se fierbe la foc domol, timp de 25 de minute, după care se lasă la macerat 4-6 ore. Se strecoară și se bea călduț, îndulcit cu miere de albine, dimineața, cu 20 de minute înainte de masă. În constipațiile rebele, se recomandă consumul a două ceaiuri pe zi, unul seara și altul dimineața. La cure de lungă durată se începe cu doze mai mici, care se vor mări în funcție de efectul produs.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *