Scrie...

CARIERA

Cum vă puteţi relaxa după o zi obositoare

Share

Dacă aveţi un program încărcat şi vă petreceţi mult timp la serviciu, în birou, la maşina de scris sau în faţa calculatorului există riscul să constataţi la un moment dat că aţi amorţit şi că nu mai puteţi face faţă oboselii.

Pentru a scăpa de această senzaţie de oboseală şi de stresul care se acumulează pe parcursul unei zile obositoare, încercaţi să vă găsiţi câteva mici pauze sau seara, înainte de culcare, să efectuaţi mici exerciţii ce v-ar ajuta să vă relaxaţi.

Dacă simţiţi la un moment dat că ceafa v-a amorţit şi umerii vă dor, întrerupeţi lucrul, îndreptaţi spatele şi lipiţi-l de speteaza scaunului. Tălpile trebuie să fie bine fixate în podea. Ridicaţi apoi câte un picior uşor şi menţineţi spatele drept. Efectuaţi acest exerciţiu maxim trei minute. De asemenea, pentru a evita totuşi să amorţiţi în timpul scrisului, încercaţi ca, atunci când scrieţi să staţi cât mai drept şi cu tălpile lipite de podea şi nu picior peste picior.

În situaţiile în care aţi stat foarte mult timp în picioare şi acestea v-au amorţit, aşezaţi mâinile în şolduri şi aplecaţi-vă uşor pe spate. Repetaţi acest exerciţiu de cel mult 10 ori şi apoi plimbaţi-vă prin încăpere timp de 5 minute.

În cazul în care aţi stat prea mult jos şi au început să vă doară spatele şi umerii, începeţi să rotiţi umerii, cu mişcări din faţă în spate şi apoi invers, timp de cinci minute. Atenţie! Ţineţi spatele drept când efectuaţi acest exerciţiu.

Dacă simţiţi că v-au amorţit mâinile sau că degetele vă dor, strângeţi uşor pumnii şi apoi deschideţi palmele larg, mişcând degetele. După cinci minute, toate durerile vor dispare.

În cazul în care simţiţi că v-a dispărut puterea de concentrare, ridicaţi-vă şi lipiţi spatele de un perete sau de un dulap şi ţineţi capul uşor ridicat, iar mâinile pe lângă corp. Încercaţi să staţi astfel cinci minute.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *