Scrie...

INGRIJIREA CORPULUI

Despre celulita si prevenirea ei

Share

Celulita este reprezentata de o serie de straturi de celule grase si de tesuturi fibroase care se depun sub piele. Acestea se depun pe coapse si pe muschii fesieri, avand un aspect neplacut, „pliat”.

Specialistii sustin ca inca nu s-a descoperit cauza celulitei si ca nu se intalneste numai la supraponderali, asa cum multi au crezut. De asemenea, chiar daca se spune ca este preponderenta la tineri, celulita este un fenomen raspandit si la persoanele in varsta, cu o greutate normala.

In prezent exista numeroase uleiuri, aparate si creme impotriva celulitei si alte numeroase tratamente. In ciuda acestui fapt, ea dispare foarte greu si, chiar daca este inlaturata, poate reaparea foarte usor la persoanele predispuse la celulita.

Exista insa cateva metode prin care se poate incerca prevenirea celulitei.

* Trebuie sa se acorde o atentie deosebita alimentatiei, care trebuie sa fie cat mai echilibrata, ferita de prea multe grasimi. O cura de citrice (lamai sau portocale) este intotdeauna indicata la persoanele predispuse sau care au celulita.

* Organismul trebuie sa fie in permanenta cat mai hidratat. Este necesar sa se consume, in special vara, cat mai multe lichide, precum apa minerala sau ceaiurile. Trebuie sa se evite insa excesul de alcool, de cafea si de ciocolata.

* Este indicat sa se evite administrarea somniferelor sau a calmantelor, precum si excesul de medicamente precum simplele pastile de raceala etc.

* Efectuarea unor exercitii de gimnastica, zilnic, este absolut necesara. Dau rezultate chiar si exercitiile de joc de glezne sau genuflexiuni.

* Stresul este unul dintre factorii care duc la aparitia celulitei si de aceea, in special celor care lucreaza in asemenea conditii, li se recomanda sa gaseasca zilnic cateva metode de relaxare (o lectura placuta, o convorbire cu prietenii, vizionarea emisiunii preferate).

* In zonele unde s-au depus grasimile se pot aplica comprese fierbinti cu frunze de iedera (100 g la un litru de apa) sau de vita-de-vie. Un efect benefic il au infuziile de anghinare (10 grame frunze uscate la un litru de apa) sau marar (10 grame radacina la un sfert de litru de apa). La fel de indicate sunt si baile zilnice in apa calduta si esenta de pin (15 picaturi la o cada de apa). Dupa baie si aplicarea compreselor se recomanda un masaj energic in special pe coapse, pe brate si pe spate.

Tag
Articolul următor

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul