Scrie...

CARIERA

Leadership – succesul sta in atitudine

Share

Care este factorul magic ce le ajuta pe femeile ajunse in functii de conducere sa aiba succes?

Femeile au capacitatea de a retine o cantitate mare de informatii, de a vedea imaginea mare si detaliile simultan, precum si dorinta de a-si stimula echipele cu care lucreaza, de a le inspira si de a le transmite pasiunea, mai curand, decat de le domina si controla. Toate acestea pot duce la obtinerea unui mare succes si a unui profit pe masura.

In realitate, nu este chiar o lupta intre sexe. Leadership-ul eficient vine din capacitatea noastra de a accesa calitatile noastre masculine si feminine si de a le folosi in mod instinctual, atunci cand este nevoie de ele. Dar, exista anumite provocari peste care femeile ar trebui sa treaca pentru a cunoaste cu adevarat succesul in afaceri si in viata.

Studiile privind femeile intreprinzatoare au evidentiat cativa factori care le ajuta pe acestea sa aiba succes in leadership, in afaceri si in viata.

Atitudinea mentala

O atitudine pozitiva se vede intotdeauna si va va ajuta sa va transformati temerile in avantaje si slabiciunile in puncte forte.

Inteligenta emotionala/ Inteligenta sociala – Un mare atu il reprezinta capacitatea de a va simti si intelege emotiile si de a le comunica intr-un mod benefic, sanatos, atunci cand este necesar.

Flexibilitatea

Un mare ajutor consta si in abilitatea de a jongla cu schimbarile inevitabile care survin in afaceri si pe care viata le aduce, ramanand conectata la viziunea organizatiei din care faceti parte.

Abilitatile de leadership

Pentru a avea succes trebuie sa aveti uneltele necesare si abilitatile de a manageria lucruri precum timpul, energia, banii si comunicarea. In plus, abilitatile organizationale sunt cele care fac lucrurile sa se intample.

Perseverenta

Un alt aspect important este capacitatea de a mentine acelasi curs chiar si in timpuri grele. A avea abilitatea de a ramane implicata si a avea incredere in fortele proprii si in propria afacere, indiferent de circumstante, reprezinta o mare calitate.

Controlul asupra propriei vieti

Este foarte important sa aveti intelepciunea de a va dezvolta personal in mod continuu. Identificati punctele puternice si slabiciunile care sunt direct responsabile de cursul vietii dvs.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *