Denumită datorită asemănării sale cu modelul cozii de păun, Tehnica Păunului este o tehnică de Nail Art în gel care îi permite artistului să creeze o varietate de efecte diferite și să-și dezvolte creativitatea cu un efort minim. Mai este cunoscută și sub numele de „artă în gel umed” și permite realizarea a sute de design-uri diferite.
Tehnica Păunului este foarte simplă și poate fi folosită de orice pasionat de realizarea unghiilor cu gel, de la începători până la cei mai experimantați specialiști în Nail Art, pentru a crea design-uri deosebite prin simpla pictare a unor linii în gel „umed” (înainte de a fi expus la raze UV).
În faza lichidă, gelul poate fi modelat pentru a crea foarte multe modele. Pentru a face acest design asemănător cozii de păun, începeți prin a aplica un strat de gel peste culoarea de bază și apoi trasați linii colorate spre vârful unghiei.
Înainte de a expune gelul sub lampa UV, folosiți un penson de Nail Art pentru a trage gelul umed într-o anumită direcție.
Secretul este să alegeți o combinație corectă de culori și să distribuiți bine liniile.
Folosirea culorilor sclipitoare în combinație cu nuanțe pastelate vă poate asigura succesul. Distanța dintre linii și grosimea acestora dă o altă dimensiune și un alt unghi creativității.
Puteți lăsa spații între toate liniile sau doar una dintre ele poate fi la distanță de celelalte sau puteți face una sau două linii mai subțiri decât celelalte.
După ce ați aplicat și ați expus la razele UV culoarea de bază, aplicați un strat subțire de gel umed transparent.
Înainte de a expune la lampa UV, aplicați linii colorate, de grosimi și la distanțe variate.
Folosiți un penson pentru a „trage”liniile în direcția dorită și apoi expuneți la raze UV.
Puteți da diferite unghiuri și forme liniilor folosind tehnici diferite de aplicare a pensonului.
Folosiți mișcări rapide cu presiune ușoară pentru a crea vârfuri fine, rotunjite, pentru a realiza curburi delicate, soft. Folosind o presiune un pic mai mare pentru a trage liniile cu o mișcare mai înceată, veți obține un efect mai dramatic.
Citește și Glutamatul de sodiu – dușmanul din alimente