Scrie...

INGRIJIREA CORPULUI

O piele mereu tanara…

Share

Un corp perfect si sanatos ne asigura nu doar incredere in fortele proprii, dar ne demonstreaza si prezenta acestor forte in organism. Din pacate, majoritatea suntem atat de preocupati de starea tenului, astfel ca de multe ori uitam de pielea corpului care si ea supusa actiunii timpului, imbatraneste de doua ori mai repede.

Pielea corpului contine mult mai putine glande seboreice in comparatie cu fata si din acest motiv multe persoane acuza dezhidratare si dereglari de cicatrizare dupa diferite microtraume cauzate de mediul inconjurator, mai ales expunerea la razele ultraviolete. Si, daca pe fata ne apar ridurile, varsta pielii corpului este determinata de turgorul ei (tonusul) care la randul sau este determinat de varsta biologica, de flexibilitatea masei corporale, de dereglarile hormonale, dereglarile metabolice precum si de starea de hidratare a acesteia.

In plus, pielea corpului prezinta, in diferite zone, o discoranta intre grosime, densitatea si marimea tesutului adipos subcutanat, ceea ce duce la o imbatranire neunitara. De exemplu, cea mai tanara piele se intalneste pe partea anterioara a antebratului, pe abdomenul inferior si fese, zone care nu se supun actiunii degenerative a razelor ultarviolete si altor factori externi, procesele de imbatranire fiind determinate practic genetic. Zonele cu pielea cea mai problematica sunt: zona gatului si a dcolteului, sani maini, partea inferioara a coapselor, genunchi, coate. Aici pielea imbatraneste chiar mai repede decat pe fata din cauza actiunii permanente a factorilor externi, mai ales raze UV, vant, dereglari sau temperatura.

Anatomic, in aceste zone epidermul si dermul sunt foarte subtiri, iar tesut adipos subcutanat practic nu exista, functia de sinteza a colagenului si a elastinei fiind micsorata. Clinic se manifesta prin pierderea elasticitatii si a tonusului pielii, deshidratare, aparitia ridurilor si a dereglarilor pigmentare, pronuntarea faldurilor fiziologice ale pielii. Pentru a preveni imbatranirea prematura a pielii, ideal este tratamentul combinat, spre exemplu:

  1. Tratamentul endermologic cu efecte benefice asupra fenomenelor de lipoliza la nivel de adipocit; imbunatateste circulatia sanguina si limfatica, precum si eliberarea toxinelor si a surplusului de apa (50% reducere).
  2. Mezoterapia – injectarea in derm la adancime de 4-6 mm a unor combusi biologic activi pe baza de vitamine si de alte substante complexe cu actiune specifica pentru fiecare problema cu care tenul se confrunta.
  3. Biorevitalizarea –  injectarea intradermica a preparatelor pe baza de acid hialuronic sau a coktailurilor pe baza de caviar, extract de placenta, vitamine, substante ce permit restabilirea pH-ului fiziologic al pielii si ameliorarea activitatii celulare, hidratarea vasta si de lunga durata, imbunatatirea turnoverului pielii si a tonusului muscular.

Protocolul de tratament si numarul procedurilor este individual si depinde de complexitatea fiecarui caz in parte.

Dr. Habasescu Ina

 

insansrl@yahoo.com

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul