Scrie...

CARIERA

Stabilirea obiectivelor de Anul Nou

Share

Mulți oameni, și în special femeile de afaceri, pentru care fiecare minut din viață contează, dedică anumite momente realizării bilanțurilor și a planurilor de viitor. Un astfel de moment este Anul Nou.

Spre deosebire de oamenii obișnuiți, care în acest moment își pun o dorință, femeile de afaceri își stabilesc obiectivele.

Care sunt pașii pentru a transforma o dorință în obiective?

Mai întâi de toate trebuie să vă asumați responsabilitatea pentru stabilirea obiectivelor – ele sunt ale dumneavoastră și nimeni altcineva nu le poate atinge! Așadar, rețineți câteva principii care sunt importante pentru stabilirea corectă a scopului și pentru a trece cu mult curaj spre succes!

Obiectivele trebuie să fie specifice

Acest principiu presupune definirea în mod clar a tuturor aspectelor legate de obiectivul dvs. În loc de „o mulţime de bani” este mai bine să planificați exact cât vreți să câștigați. Chiar mai bine, daca vreţi, puteți stabili şi modul în care veți caştiga această suma.

Obiective măsurabile

Da, şi aici detaliile sunt importante: obiectivele trebuie să fie măsurabile, astfel încât rezultatul să poată fi comparat cu cel planificat. De exemplu, „îmi doresc să slăbesc” ar trebui să fie înlocuit cu „doresc să slăbesc 10 kg”.

Obiectivele bune – obiectivele realizabile

Se știe că ambiția nu este un lucru rău, dar dacă vă veți propune prea mult pentru un timp prea scurt, cel mai probabil veți eșua. Așadar, încercați să vă stabiliți obiectivele ținând cont de posibilitățile reale.

Relevanţa obiectivelor

Conceptul de relevanţă în acest caz înseamnă corespondența dintre obiectivele și nevoile dvs și distribuţia lor în ordinea importanţei. Trebuie să vă întrebați cât de mare nevoie aveți, de exemplu, de o diplomă, un apartament sau o mașină!

Atingerea obiectivului la timp!

Este important să stabiliți datele la care obiectivele dvs ar trebui să fie atinse. În funcție de complexitatea lor, planurile se pot întinde chiar și pe mai mulți ani, însă fiecare etapă trebuie să fie foarte clar stabilită.

Pe lângă toate cele precizate mai sus, încercați să aveți o gândire pozitivă. Important este să aveți un obiectiv clar și un plan bun și, cu siguranță, veți găsi banii și puterea pentru a le realiza!

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *