Scrie...

FRUMUSETE

5 paşi pentru un păr strălucitor

Share

Indiferent de vârstă, atât femeile, cât şi bărbaţii îşi fac griji privind aspectul părului. Nu este nevoie de foarte mulţi bani şi nici de vizite repetate la salonul de înfrumuseţare pentru a avea un păr frumos.

1. Trebuie să aveţi grijă la ceea ce mâncaţi. Aspectul părului este oglinda felului în care funcţionează organismul. O dietă echilibrată vă va face părul frumos şi mătăsos. De asemenea, este important să vă hidrataţi şi să beţi circa 8-10 pahare de apă pe zi. Părul conţine, în proporţie de 25%, apă.

2. Usucaţi-vă părul folosind un prosop moale, fără mişcări prea agresive. Evitaţi să folosiţi uscătorul, placa de întins părul sau ondulatorul.

3. Folosiţi o perie potrivită părului dumneavoastră. Când aveţi părul ud, folosiţi un pieptene din lemn cu dinţii rari pentru a descurca firele încâlcite, dar evitaţi să atingeţi rădăcina părului. Când aveţi părul uscat încercaţi să folosiţi o perie cu peri naturali, care este mai puţin agresivă cu firul de păr.

4. Scăpaţi de vârfurile despicate folosind un balsam hidratant. De asemenea, nu uitaţi să treceţi cel puţin o dată la trei luni pe la coafor ca să vă tundeţi vârfurile.

5. Dacă vă cade părul trebuie să ştiţi că biotina poate ajuta la regenerarea foliculilor de păr. Cum se asimilează această substanţă? Încercaţi să combinaţi mai multe alimente care conţin biotina. De exemplu, un cocktail din banane, iaurt şi lapte degresat poate face minuni. În plus, suplimentele cu vitamina B6 şi zinc pot stimula creşterea părului.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

1 Comentariu

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *