LOADING

Scrie...

Eustres – stresul pozitiv

Share

Chiar daca pare de necrezut, stresul poate imbraca doua forme: eustres – stresul pozitiv si distres – stresul negativ. Da, exista si un stres bun si este foarte important sa-l aveti in viata dumneavoastra.

El promoveaza sanatatea, este resimtit ca fiind placut si are rezultate pozitive. Fara acest tip de stres am deveni deprimati si poate ca nu am mai intelege sensul vietii. Fara teluri, fara provocari, fara un motiv sa ne trezim dimineata, viata noastra ar fi lipsita de sens.

Din acest motiv eustresul este considerat un stres bun. Ne mentine sanatosi si fericiti. Eustresul ne aminteste ca putem sa privim multi dintre factorii de stres din viata noastra ca pe niste provocari, mai degraba decat ca pe niste amenintari. Astfel, vom avea mult mai multa energie pentru a lupta cu acesti factori de stres, fara a avea sentimentul ca suntem coplesiti sau nefericiti.

Exista si metode prin care puteti directiona stresul dumneavoastra in categoria de „stres bun”. Pentru a intelege bine notiunea de stres bun, ganditi-va cum va simtiti atunci cand faceti sport: muschii dumneavoastra sunt stresati, sunt fortati, corpul dumneavoastra este stresat. Acesta este eustresul. Va aduce sanatate fizica si stare de bine.

Acelasi tip de stres poate fi regasit si in viata dumneavoastra emotionala, spirituala si intelectuala.

Deci, rezultatele eustresului sunt intotdeauna pozitive. Este posibil insa si ca un incident neplacut si nedorit sa creeze stres pozitiv.

Eustresul este o forma interesanta de stres, nu doar pentru ca este pozitiv, ci si pentru ca este creat de factori la care unii poate nici nu s-ar fi gandit.

Pentru unele persoane, eustresul este eliberat atunci cand cheltuie o suma mare de bani pentru ceva ce-si doresc.

Acesta este un comportament oarecum ciudat, dar ar putea explica dependenta de cumparaturi. Fara indoiala ca exista o eliberare de adrenalina in timp ce se cheltuie multi bani si eustresul ar putea fi o explicatie pentru acest fenomen.

Eustresul este o forta misterioasa care sta si asteapta in mintea dumneavoastra pana cand gaseste un prilej sa se manifeste. In acel moment se catapulteaza si va ajuta sa va atingeti telurile.

 

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *