Scrie...

FRUMUSETE

Măşti cosmetice din legume şi fructe

Share

Fructele şi legumele proaspete reprezintă în această perioadă principala sursă pentru prepararea măştilor cosmetice, atât de necesare pentru îngrijirea tenului.

Datorită conţinutului bogat în vitamina C şi substanţelor emoliente, castraveţii sunt destul de frecvent folosiţi în prepararea măştilor. Feliile de castraveţi, reci, se pot aplica peste ochi sau peste tenul deshidratat, având un efect tonifiant şi regenerator. De asemenea, din felii de castravete zdrobite amestecate cu lapte şi cu puţin amidon se poate prepara o mască eficientă pentru tenul normal sau pentru persoanele cu tenul uscat.

Roşiile sunt indicate în cazul tenurilor grase. Tenul poate fi curăţat dacă este şters cu felii de roşii proaspete. Roşia este indicată şi pentru tenul pătat de soare. Roşiile sunt contraindicate însă pentru tenurile sensibile. Dintr-o roşie pisată şi o lingură de făină de porumb se poate realiza o mască, eficientă pentru tenul gras.

Morcovul dă rezultate în tratamentele cosmetice, datorită conţinutului său bogat în vitamina A. Tenul obosit sau predispus la riduri poate fi şters cu un tampon sterilizat îmbibat în suc de morcovi. De asemenea, din morcov ras şi o zeamă de lămâie se poate realiza o mască cu efect tonifiant şi care are rol de prevenire a ridurilor.

Lămâia are rol astrigent şi antiseptic şi se recomandă în tratarea tenurilor pătate. Se prepară o mască din sucul de la o lămâie şi un gălbenuş şi se aplică seara, înainte de culcare, pe tenul curăţat cu loţiune fără alcool. Această mască se recomandă şi împotriva tenurilor uscate.

Din felii de portocală zdrobite amestecate cu smântână se poate prepara o mască benefică pentru tenul uscat sau normal. Aceasta se ţine într-un vas cald şi apoi se aplică pe faţa curăţată, cu ajutorul unei pensule.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *