LOADING

Scrie...

Presoterapia si drenajul limfatic

Share

Tratamentul de presoterapie si drenaj limfatic reprezinta un mare pas in recuperarea si prevenirea multor probleme de estetica. In general, aceste probleme sunt cauzate, in multe dintre tarile dezvoltate, de supraalimentare, de abuzul de bauri acidulate, de stres si de lipsa de exercitiu fizic.

Faptul ca stam mult in picioare sau asezati duce la umflarea picioarelor, acest lucru cauzand odata cu trecerea timpului multiple probleme esteticeretentie de lichide, varice, insuficienta venoasa si limfatica, celulita si chiar obezitate. Un efect principal al tratamentului cu presoterapie este stimularea circulatiei venoase si limfatice in vederea imbunatatirii proprietatilor de drenaj, stimularea circulatiei sanguine in general avand un efect benefic si asupra aprovizionarii cu oxigen a tesuturilor.

Acest tratament este recomandat in tratarea: edemelor venoase, insuficientei venoase, pentru imbunatatirea drenajului limfatic si eliminarea toxinelor, in celulita (ajuta la mobilizarea nodulilor), pentru imbunatatirea trofismului pielii si favorizarea recuperarii elasticitatii cutanate dupa anumite interventii chirigicale si in obezitate.

Tratamentul de presoterapie si drenaj limfatic se foloseste individual, in tratarea insuficientei venoase, sau in desavarsirea si maximizarea efectului terapeutic, si estetic in momentul sau dupa efectuarea unei alte terapii cum ar fi:
tratamentul endermologic – procedeu fizic de reducere a celulitei prin utilizarea unei tehnici de masaj mecanizat, vacuumat (unica metoda de „fitness al pielii”);
mezoterapia – tratament nechirurgical ce consta in infiltratia in derm a unor substante pe baza de acid hialuronic, extract de placenta umana, caviar si vitamine, substante ce permit restabilirea pH-ului fiziologic al pielii, ameliorarea activitatii celulare, stimularea lipolizei si combaterea celulitei.
Toate tratamentele efectuate sunt personalizate, tinand cont de caracteristicile si problemele persoanei careia i se adreseaza (stare fizica generala, varsta, capacitate fizica, activitate cotidiana etc).

Dr. Ina Habasescu

insansrl@yahoo.com

Tag:
Articolul anterior
Articolul următor

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul