Scrie...

RELATII SI SEX

Relaţiile de durată ne fac mai fericiţi?

Share

Credeţi că cei care au o relaţie de durată sunt mai fericiţi? 

Un studiu realizat în SUA a arătat că persoanele căsătorite sunt mai fericite decât dacă ar fi rămas singure. Fericirea a fost cuantificată în studiu în funcţie de satisfacţia generală pe care o persoană o are cu privire la viaţa sa. În studiu a fost inclus şi un grup de control, alcătuit din persoane necăsătorite. Rezultatele studiului au arătat că, per total, persoanele căsătorite se declară mai fericite decât cele care aleg să fie singure.

Desigur că astfel de studii sunt extrem de greu de interpretat, fiind vorba de foarte multe variabile care pot contribui la fericirea unei peroane.

Un studiu realizat în Germania a arătat însă că mariajul are doar un efect temporar asuprea fericirii; oamenii, în general, se adaptează la circumstanţe. Astfel, după doar doi ani de la nuntă, cele mai multe cupluri revin la starea de fericire dinaintea căsătoriei.

Rezultatele diferite ale studiilor conduc la o singură concluzie – fiecare persoană se simte mai bine şi este mai fericită dacă face ceea ce îşi doreşte şi simte cu adevărat.

Tag
Articolul următor

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul