Scrie...

MODA & MIRESE

Casatoria este pentru toata viata!

Share

Majoritatea tinerilor adulti americani (86%) se asteapta ca mariajul lor sa dureze toate viata, cu toate ca jumatate dintre uniuni se incheie de fapt printr-un divort, potrivit unui studiu publicat recent.

Acest sondaj realizat de Universitatea Clark din Worcester, din Massachusetts, a mai scos la iveala faptul ca pentru 57% dintre americanii cu varste cuprinse in 18 si 29 de ani a avea relatii sexuale „fara a fi implicat emotional” este un lucru rau. Iar 73% din cele 1.029 de persoane chestionate considera ca cuplurile ar trebui sa se casatoreasca inainte de a face copii.

Aceste rezultate arata optimismul tinerilor americani cu privire la casatorie, a notat Jeffrey Jensen Arnett, profesor de psihologie la Universitatea Clark. „Ei cresc stiind ca jumatate dintre casatorii se incheie prin divorturi, dar aproape toti se asteapta sa se afle in cealalta jumatate”, a subliniat Arnett, care a condus studiul.

„Tineri adulti de astazi, cei ai caror parinti au divortat, sunt adesea mai hotarati sa evite un divort, cu toate ca, din punct de vedere statistic, ei au mai multe riscuri sa divorteze la randul lor”, a adaugat Arnett.

Sondajul a mai aratat ca 61 la suta dintre tinerii americani sunt gata sa renunte la anumite obiective de cariera pentru a putea avea viata de familie pe care si-o doresc, atat in randul barbatilor, cat si al femeilor. „In mod traditional, femeile sunt mai inclinate sa faca sacrificii de cariera pentru familia lor”, a mai spus Arnett, amintind ca studiul sau are o marja de eroare de 3,06%.

„Insa aceste ultime rezultate sugereaza ca lucrurile s-ar putea schimba odata cu noua generatie de tineri adulti, cu o impartire mai echitabila a responsabilitatilor in familie”, a conchis el. Dintre cei sondati, 23% erau casatoriti, 10% traiau in cuplu, iar 29% erau celibatari.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *