Scrie...

RELATII SI SEX

O noua iubire va costa doi prieteni!

Share

Potrivit unui studiu realizat recent de o echipa de cercetatori britanici, o noua relatie amoroasa provoaca, in medie, pierderea a doi dintre prietenii apropiati, atat in cazul femeilor, cat si in cel al barbatilor.

Coordonat de profesorul Robin Dunbar, de la Universitatea Oxford, studiul indica faptul ca, in prima faza, un bun prieten este „sacrificat” pentru a face loc noului partener de viata, iar apoi un al doilea prieten este „pierdut”, din cauza unei perioade prea lungi de timp in care acesta va fi neglijat.

„Cand oamenii sunt implicati intr-o relatie amoroasa, in loc sa pastreze clasicul cerc de cinci prieteni apropiati, ei isi pastreaza, in medie, doar patru”, a declarat profesorul britanic, cu ocazia British Science Festival din Birmingham, unde acest studiu a fost prezentat.

Fenomenul se explica prin faptul ca persoana indragostita isi petrece majoritatea timpului liber cu noul sau partener de viata, fara sa mai fie disponibila pentru prieteni: „gradul de intimitate al unei relatii, angajamentul emotional din aceasta relatie sunt strans corelate cu frecventa interactiunilor”, potrivit autorilor studiului.

La realizarea studiului au participat 428 de femei si 112 barbati, cu varste cuprinse intre 18 si 60 de ani, care au raspuns intrebarilor dintr-un chestionar online referitoare la relatiile lor intime.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *