Scrie...

CARIERA

Angajatii laudati de sefi se imbolnavesc mai rar

Share

Lauda si recunoasterea calitatilor profesionale la locul de munca au un efect pozitiv asupra angajatilor, potrivit unui studiu realizat de Casa de asigurari de sanatate AOK (Allgemeine Ortskrankenkasse, cea mai mare casa de asigurari de acest tip din Germania).

In pofida acestui lucru, realitatea este alta, iar sefii sunt destul de „zgarciti” cu laudele, informeaza Die Welt.

„Angajatii ar dori mai multa atentie si laude din partea conducerii, pentru o activitate profesionala bine realizata, insa multi sefi nu procedeaza astfel”, afirma directorul AOK, Helmut Platzer.

Potrivit studiului AOK, 54 la suta dintre angajatii germani au declarat ca sunt laudati rar sau chiar niciodata la locul de munca, iar 41,5% au afirmat ca de opinia lor nu se tine cont de catre colegii cu functii inalte in luarea unor decizii importante. In acelasi timp, peste o treime dintre cei intervievati (35,5%) sunt convinsi ca, daca sefii ar acorda mai multa atentie si timp angajatilor, acest lucru ar avea un efect pozitiv asupra starii lor de sanatate.

In acelasi timp, dupa cum a relevat acelasi studiu, inclusiv personalul de conducere resimte o presiune legata de volumul mare de munca si de lipsa de timp. De asemenea, persoanele aflate in functii de conducere in Germania isi iau concediu medical in medie doar 4,8 zile pe an, fiind nevoiti sa vina la munca si in zilele cand se simt rau.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *