Scrie...

CARIERA

Cainele de companie la locul de munca poate scadea stresul

Share

Patronii dornici sa mareasca productivitatea salariatilor in aceasta epoca a concurentei necrutatoare ar trebui sa le dea voie sa-si ia cainii de companie la birou, sugereaza un studiu stiintific aparut in Statele Unite si mentionat de agentia Belga.

Prezenta cainilor de companie la locul de munca poate contribui nu numai la reducerea stresului stapanilor, ci i-ar ajuta si pe ceilalti salariati sa treaca mai bine peste ziua de lucru, arata studiul aparut in ultima editie a International Journal of Workplace Health Management.

Acest lucru „poate face o diferenta extrem de pozitiva”, a declarat profesorul Randolph Barker, de la scoala de Comert din Richmond, Statele Unite, adaugand ca patrupedele „folosesc de fapt ca tampon eficient impotriva stresului”.

Studiul, desfasurat de cinci cercetatori, demonstreaza capacitatea cainilor de a deveni „solutii de stare de bine la pret scazut, usor accesibile pentru intreprinderi”. Cercetatorii au realizat studiul timp de o saptamana, pe 76 de salariati voluntari, impartiti in trei grupe: cei care si-au adus cainii la serviciu, cei care au animale, dar le-au lasat acasa, si cei care n-au animale.

„Diferentele in privinta stresului simtit de functionari in zilele cand cainii erau cu ei si respectiv in cele in care absentau au fost uimitoare”, spune Barker. Alaturi de caini, „salariatii au fost, pe ansamblu, mult mai multumiti in timpul lucrului decat media din sectorul lor de munca”.

Studiul mai arata faptul ca prezenta celui mai bun prieten al omului determina interactiuni mai bune intre colegi: s-a intamplat ca un salariat care nu are animal sa-i propuna unui coleg sa-i plimbe cainele.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *