Scrie...

CARIERA

Competenta unei femei se citeste pe fata sa!

Share

Existenta sau lipsa machiajului poate avea consecinte asupra perceptiei pe care oamenii o au asupra femeilor.

O noua cercetare americana demonstreaza ca femeile machiate sunt percepute ca fiind mai competente, mai atragatoare, mai demne de incredere si mai simpatice dacat cele nemachiate.

O echipa de oameni de stiinta le-a aratat participantilor la un studiu mai multe poze cu femei, machiate, cu un machiaj discret, profesional sau dramatic, si le-a cerut sa noteze fetele vazute in termeni de simpatie, competenta, atractivitate si incredere. Imaginile au fost aratate la inceput intr-un ritm foarte rapid, dupa care participantii la studiu au avut ocazia sa le observe timp indelungat.

„Am descoperit ca atunci cand pozele erau rulate rapid, persoanele interogate au judecat pozitiv femeile machiate”, a recunoscut autorul principal al studiului, Nancy Etcoff. De aici rezulta importanta machiajului pentru prima impresie. Dar, atunci cand particpantii la studiu au avut mai mult timp la dispozitie pentru a analiza pozele, fetele cu machiaje dramatice au aparut ca fiind mai putin demne de incredere.

In realitate, machiajul influenteaza perceptia oamenilor inca de la nastere. „Chiar si bebelusii si copiii sunt atrasi de fetele frumoase”, explica profesorul Tiffany Field. Acesta este efectul contrastului pe care machiajul il creaza. Cand o femeie se machiaza, ea isi accentueaza ochii si buzele, un contrast pe care copiii il remarca si il apreciaza.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *