Scrie...

CARIERA

Cum va dati seama ca sunteti o persoana antipatica

Share

Vreti sa fiti o persoana interesanta si simpatizata de toti cei din jur – prieteni, colegi, sefi, cunostinte… Credeti ca v-ati comportat indeajuns de „bine” pentru a face impresie buna… Daca cei din anturajul dumneavoastra sunt extrem de politicosi, va zambesc si va raspund la orice intrebare aveti impresia ca ati reusit!

Politetea excesiva a celorlalti ar putea sa fie doar in aparenta un semn de simpatie si apreciere. Este posibil ca la un moment dat sa constatati cu surprindere ca toti cei din jur se feresc de dumneavoastra si le treziti chiar antipatie.

Pentru a nu va lasa inselati atat de usor de aparente, iata cateva semne prin care va veti putea da seama de adevaratele sentimente pe care le au fata de dumneavoastra cei cu care intrati zilnic in contact.

Conversatiile pe care le au cu dumneavoastra se desfasoara pe un ton politicos. Nu abordeaza niciodata subiecte, privind viata personala.

Cei din jur afiseaza aceeasi politete remarcabila, ca in ziua in care v-ati cunoscut. Ei incearca sa nu foloseasca familiarisme pentru a nu crede ca le puteti deveni prieten.

Evita sa glumeasca cu dumneavoastra sau sa va spuna ultimul banc „bun” pe care l-au auzit. in acest mod nu vor petrece in compania dumneavoastra mai mult decat este necesar.

Nu va acorda prea mare atentie atunci cand interveniti intr-o discutie. Sfaturile dumneavoastra nu sunt niciodata urmate, iar ideile vi se aproba dar nimeni dintre cei din jur nu incearca sa le puna in aplicare.

Daca incercati sa le povestiti o anumita intamplare sau un eveniment, nu vor pune prea multe intrebari. Este un semn ca nu ii intereseaza ceea ce spuneti si ca vor sa scurteze cit mai mult conversatia.

Nu va spun niciodata unde isi petrec timpul liber si nu va povestesc nimic despre familia lor. Sunt interesati sa ii cunoasteti cat mai putin si nu vor comunica cu dumneavoastra decat in probleme profesionale.

Intr-o conversatie la care participa mai multe persoane, fac in asa fel incat sa va simtiti exclus. Nu va vor lasa sa va exprimati opinia, deoarece nu ii intereseaza.

In momentul in care intrati in incapere fac tot posibilul sa o paraseasca cat mai repede, invocand diverse motive.

Atunci cand vor sa comunice cu dumneavoastra despre o problema care nu sufera amanare, prefera sa va dea un telefon, decat sa se deplaseze personal pentru a sta de vorba. Este cert, ca isi ascund cu greu antipatia fata de dumneavoastra si ca prefera sa va vada cat mai putin posibil.

 

Tag

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *