Îndepărtarea părului nedorit reprezintă pentru multe femei nu doar un chin, ci şi o pierdere mare de timp, această procedură trebuind realizată cu regularitate. Din fericire însă, oamenii de ştiinţă au dezvoltat metode prin care se poate scăpa pentru totdeauna de aceste neplăceri.
În prezent, există în lume o gamă foarte variată de metode de epilare, dar toate au atât avantaje, cât şi dezavantaje. Testată în timp, electroepilarea rămâne cea mai eficientă metodă de îndepărtare a părului nedorit.
Electroepilarea modernă este o procedură nedureroasă cu un efect maxim, indiferent de tipul de păr, din diferite zone ale corpului (de la fire deschise la culoare şi subţiri până la fire în nuanţe închise şi groase).
Aparatura modernă cu programe computerizate ne dă posibilitatea să efectuăm procedura epilării cu un confort maxim, precizie şi siguranţă.
Electroepilarea, numită şi diadermocoagulare se realizează prin intermediul curentului electric continuu sau de înaltă frecvenţă generat la rădăcina firului de păr, acesta fiind distrus progresiv.
În comparaţie cu procedeele de fotoepilare (pulsuri de lumină intensă), electroepilarea acţionează strict asupra foliculului pilos şi a firului de păr şi nu influenţează melanocitele şi ţesutul adiacent acestui folicul, aşa cum se întâmplă în cazul celorlalte tipuri de epilare.
Prin urmare, nu vor apărea dereglări de pigmentare sau reacţii alergice. În urma procesului de electroepilare vor apărea doar nişte cojiţe care dispar în aproximativ 7 zile şi care reprezintă o reacţie normală de cicatrizare a ţesutului.
Pentru obţinerea unor rezultate maxime, electroepilarea trebuie să fie realizată numai de către un personal calificat şi în condiţii adecvate de igienă.
Dr. Ina Habasescu
insansrl@yahoo.com
Citește și Plante aromatice pentru combaterea stresului