Scrie...

CARIERA

Femeile frumoase sunt si destepte!

Share

Un studiu realizat de cercetatorii britanici de la London School of Economics a aratat ca femeile frumoase si barbatii atragatori nu au doar noroc in viata, ci sunt si mai inteligenti decat media populatiei mondiale.

Studiul contrazice astfel mitul blondelor proaste si al barbatilor sexy care nu prea stralucesc din punct de vedere al inteligentei. „Se pare ca persoanele considerate frumoase atrag parteneri care nu doar ca arata bine la randul lor, ci sunt si inteligenti”, afirma cercetatorii de la London School of Economics din Marea Britanie.

Copiii acestor cupluri tind sa mosteneasca ambele calitati.

Frumusetea fizica este puternic asociata cu inteligenta generala, indiferent de clasa sociala, marimea fizica si starea de sanatate a indivizilor. Asocierea dintre atractivitate si inteligenta generala este mai puternica in randul barbatilor decat in randul femeilor”, a declarat Satoshi Kanazawa, coordonatorul studiului.

In Marea Britanie, studiul a aratat ca barbatii atragatori au un coeficient de inteligenta cu 13,6 puncte peste medie, iar femeile frumoase au un IQ cu 11,4 puncte peste media nationala.

Studiul a fost publicat in revista de stiinta „Intelligence”.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *