Scrie...

INGRIJIREA CORPULUI

Fructele – un ajutor pentru frumuseţe

Share

Prin vitaminele şi mineralele conţinute, fructele pot constitui un adevărat elixir de frumuseţe. Important este să ştim cum să le folosim şi, mai ales, să le alegem pe cele care ni se potrivesc.

Loţiune tonică

Cu ajutorul fructelor, puteţi prepara acasă loţiunea tonică adaptată tenului dumneavoastră şi problemelor cu care acesta se confruntă. Iată câteva exemple:

* aplicarea sucului de grapefrut, mai bogat în vitamine decât lămâia, extrem de astringent, este adaptată tenului gras;

* caisa, pe de altă parte, calmează pielea iritată de soare sau de frigul puternic;

* sucul de fragi sau de căpşuni tonifiază pielea;

* sucul de piersici sau de portocale împrospăteză, fiind extrem de tonic pentru pielea uscată;

Spre deosebire de infuzie sau decoct, sucul de fructe trebuie să fie proaspăt preparat înainte de aplicare.

Suc de fructe pentru a reactiva circulaţia sângelui

Este vorba despre un suc bogat în antioxidanţi care pot ameliora fluxul sanguin blocat de formarea plăcilor de aterom în artere. Ingredientele folosite sunt: o felie mare de pepene galben, o ceaşcă de suc de struguri, 4 frunze de mentă, un pic de apă minerală. Amestecaţi câteva secunde ingredientele cu un mixer. Consumaţi 3 căni pe săptămână.

Suc pentru combaterea oboselii

Pentru a prepara acest remediu se vor folosi următoarele ingrediente: o ceaşcă de lapte de soia, o banană, 10 migdale decojite. Amestecaţi bine ingredientele cu ajutorul unui robot de bucătărie. Se consumă imediat după preparare. Acest suc se recomandă a fi consumat 15 zile, cu o pauză de 15 zile. În caz de oboseală, sucul se consumă în funcţie de nevoi.

Kiwi pentru sinteza de colagen

Faceţi un piure de kiwi şi amestecaţi cu două linguriţe de iaurt natural şi cu o linguriţă de suc de portocale. Aplicaţi pe piele şi lăsaţi să acţioneze 15 minute. Clătiţi cu apă călduţă. Conţinutul bogat în vitamina C al acestui remediu favorizează sinteza de colagen în piele.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *