Scrie...

INGRIJIREA CORPULUI

Iedera si musetelul, remedii contra celulitei

Share

Iedera se foloseste frecvent in tratamentul anticelulitic, deoarece are proprietati curative antiseptice si antiiritante, ajutand la eliminarea apei din tesuturi.

Se pun comprese caldute, inmuiate in decoct, pe zonele afectate, timp de 3-4 ore. Compresele se schimba dupa 30 de minute.

Pentru prepararea decoctului, se pun intr-un vas emailat 400 g de planta la 2 l de apa clocotita si se lasa sa fiarba 30 de minute, la foc mic. Se indeparteaza vasul de pe foc si se lasa inca o jumatate de ora. Tratamentul este eficient daca se aplica de 2-3 ori/saptamana. Iedera se mai poate folosi si sub forma de tinctura (400 g planta macerata 12 ore in 200 ml alcool). Tratamentul anticelulitic consta in aplicarea pe zonele afectate a unor comprese caldute inmuiate intr-un amestec din 10 ml tinctura si 250 ml apa.

Remediu universal, musetelul poate fi folosit si in cazul celulitei. Planta are proprietati antiinflamatorii, curative, de activare a circulatiei sanguine si ajuta la eliminarea toxinelor din epiderma. In urma aplicarii unui tratament cu musetel, pielea devine mai ferma si neteda, iar celulita dispare. Se prepara o tinctura de musetel din 40 g flori macerate, timp de 6-8 ore, in 4 linguri de alcool. Se imparte maceratul in 2 parti egale. O parte se depoziteaza intr-o sticluta inchisa la culoare, iar in cealalta se adauga 100 ml ulei de masline. Preparatul se fierbe la baie de abur timp de 2-3 ore, apoi se filtreaza prin presare si se depoziteaza intr-o sticla de culoare inchisa. Zonele afectate de celulita se maseaza cu ulei de musetel amestecat cu tinctura (20 ml tinctura la 60 ml ulei de musetel), timp de 15-20 de minute, in fiecare seara.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *