Scrie...

FRUMUSETE

Îngrijirea tenului pe timpul sarcinii

Share

În perioada în care sunteți însărcinată, tenul poate suferi unele schimbări. Chiar dacă nu veți mai avea aceleași probleme cu punctele negre sau coșurile, există totuși riscul apariției unor pete sau a pistruilor.

Încă din primele luni de sarcină vă puteți îngriji tenul în așa fel încât să îl mențineți pe toată perioada celor nouă luni curat și proaspăt.

Încercați să vă curățați tenul în fiecare dimineață cât mai bine, pentru a elimina toate secrețiile nocturne. Pentru aceasta puteți utiliza loțiuni tonice fără alcool sau ceai de mușețel. Puteți utiliza și ceaiul de cimbrișor, care are un efect tonifiant. în cazul în care aveți un ten care se irită ușor, evitați să folosiți loțiuni din comerț și bazați-vă numai pe ceaiuri de plante.

Este bine ca zilnic să aplicați o cremă hidratantă care să mențină tenul catifelat. Cele mai recomandate sunt cremele pe bază de vitaminele A, E și C. Dacă aveți un ten gras, este indicat să folosiți numai creme de noapte, pe bază de citrice, pe care să le aplicați înainte de culcare.

Este indicat să nu vă expuneți foarte mult la soare. Este absolut necesar să vă protejați de razele solare, de aceea, pe stradă, este bine să purtați pălării și ochelari de soare. Nu ieșiți din casă înainte de a vă aplica pe chip o cremă de protecție solară. Este bine să aplicați crema chiar de mai multe ori pe zi.

Dacă intenționați să vă machiați, trebuie să aveți grijă ce produse folosiți, pentru a nu vă irita pielea. Este indicat să folosiți un machiaj cât mai natural, pe bază de mascara, creion contur și ruj. Doar în cazul în care pe chip v-au apărut pete, puteți utiliza fond de ten și pudră pentru a le masca.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *