Pentru persoanele cu pistrui se recomandă o mască din hrean ras, amestecat cu lapte și ulei, care se aplică de două ori pe săptămână, de preferat seara. Masca se înlătură cu apă călduță.
Împotriva urticariei sau a iritației este indicată o mască din două linguri de făină de porumb și un albuș bătut spumă. Masca se aplică și se lasă 20 de minute și se clătește cu ceai de cimbrișor, care are un efect tonifiant.
Împotriva tenului uscat se poate prepara o mască din gălbenușul de la un ou, o linguriță de miere de albine și una de brânză dulce. În locul brânzei se mai poate folosi drojdie de bere.
Se aplică masca numai seara, înainte de culcare, și se lasă o oră. După aceea, tenul se clătește cu apă călduță. Pentru același tip de ten se mai poate folosi o mască realizată din untura de pește care ajută la regenerarea pielii și ulei. Masca se înlătură cu apă călduță după 20 de minute.
Persoanele cu tenul acneic sau gras își pot aplica o mască din tifon sterilizat îmbibat în iaurt sau una preparată dintr-un morcov ras, amestecat cu o linguriță de zeamă de lămâie și una de cimbru. Se lasă 30 de minute și apoi fața se clătește cu ceai de mușețel sau de cimbrișor.
Tenul acneic se mai curăță și prin aplicarea, înainte de culcare, a unei măști din ridiche neagră rasă, amestecată cu ulei și lăsată să stea 24 de ore. Această mască se recomandă și pentru tratarea coșurilor.
Pentru prevenirea ridurilor se recomandă o mască obținută prin amestecarea a 50 ml lapte cu câteva frunze de salată verde, tocate, și cu ulei. Se aplică dimineața și se lasă 30 de minute, după care se clătește fața cu ceai de mușețel călduț.
Citește și Se poartă silueta fără celulită!