Cearcănele pot fi cauzate de oboseală, afecțiuni ale sistemului circulator, anemie, lipsă de calciu sau pot fi simptome ale unor afecțiuni destul de serioase.
După ce v-ați demachiat, seara, clătiți ochii de mai multe ori cu ceai de mușețel. Aplicați comprese cu varză sau castraveți, timp de 10 sau 15 minute, și apoi o cremă hidratantă pe bază de vitamina A.
Purtați ochelari de soare cât mai des. Nu vă expuneți ochii la soare deoarece razele acestuia accentuează cearcănele.
Dacă dimineața cearcănele sunt mai evidente decât pe timpul zilei, spălați-vă cu apă rece și aplicați două felii de castravete, rece. Lăsați-le zece minute și apoi tamponați-vă ușor în jurul ochilor. În locul castraveților pot fi utilizate și felii de portocală.
Seara, înainte de culcare, puteți aplica o mască din două linguri de miere de albine și o lingură de smântână. După 20 de minute, curățați-o cu un bandaj sterilizat, îmbibat în ceai de mușețel.
În momentul machiajului trebuie să acordați cearcănelor o atenție deosebită.
Alegeți un creion anticearcăn sau un fard special pe care să-l aplicați sub ochi. Acesta trebuie să fie însă cu o nuanță mai deschis decât fardul sau fondul de ten pe care le utilizați de obicei. Aplicați un strat ușor, nu înainte ca ochii să fie spălați cu ceai de mușețel.
Nu aplicați pe pleoape farduri de culori deschise, chiar dacă în alte circumstanțe v-ar avantaja. Culorile vii accentuează existența cearcănelor din jurul ochilor. Aplicați farduri de culori pale: de preferat maro, maroniu-roșcat sau gri.
După ce v-ați aplicat în jurul ochilor crema sau creionul anticearcăn, acoperiți cu un strat de fond de ten, de la stânga la dreapta. Apoi ștergeți ușor cu un bandaj sterilizat sau cu un penson special.
Citește și Problemele bărbaților obsedați de sânii mari