Laptele de măgăriţă, despre care se crede că era secretul perfecţiunii Cleopatrei, este util în dietele de slăbire. Acest tip de lapte conţine cantităţi mari de omega 3 şi calciu, este benefic pentru inimă şi menţine nivelul energiei ridicat.
Cercetările anterioare sugeraseră ca laptele de măgăriţă, bogat în proteine, este o bună alternativă pentru laptele de vacă pentru persoanele cu alergii, scrie Daily Mail.
Oamenii de ştiinţă italieni au făcut o comparaţie între laptele de vacă şi cel de măgăriţă. Aceştia au hrănit cobai cu ambele tipuri de lapte, iar rezultatele studiului au demonstrat că animalele hrănite cu lapte de măgăriţă s-au îngrăşat mai puţin decât cele hrănite cu lapte de vacă.
Citeşte şi Tehnicile de realizare a extensiilor de unghii
Cobaii hrăniţi cu lapte de măgăriţă aveau, de asemenea, niveluri mai scăzute de grăsimi care pot dăuna arterelor şi inimii, iar energia acestora era mai mare.
În concluzie, consumul de lapte de măgăriţă ar trebui încurajat, au afirmat cercetătorii în cadrul unui Congres Internaţional al Obezităţii ce a avut loc la Istanbul.
Laptele de măgăriţă a fost folosit încă din vremurile străvechi. Hipocrate, părintele medicinei, a recomandat laptele de măgăriţă pentru orice afecţiune, de la muşcăturile de şarpe până la sângerările din nas.
Se spune că Poppaea Sabina, cea de-a doua soţie a împăratului Nero, îşi spăla faţa cu lapte de măgăriţă de 7 ori pe zi şi cerea să fie însoţită în călătorii de turme de măgari!
O măgăriţă produce mai puţin de un litru de lapte pe zi, în timp ce o vacă poate produce de până la zece ori mai mult.
Probabil de aceea legenda spune că era nevoie de 700 de măgăriţă pentru a da cantitatea de lapte necesară băii zilnice a Cleopatrei.