Scrie...

FRUMUSETE

Tratament revoluţionar antirid

Share

Agenţia americană de reglementare a medicamentelor (FDA) a aprobat lansarea pe piaţă a primului tratament celular personalizat contra ridurilor, a anunţat Fibrocell Science, compania care a pus la punct această terapie.

Reprezentantii FDA au autorizat acest tratament, denumit Viv (azficel-T), precizează compania Fibrocell Science într-un comunicat.

Viv este primul şi, totodată, singurul tratament celular personalizat estetic aprobat de FDA pentru a reduce ridurile la adulţi, accentuate în special în momentul în care o persoană zâmbeşte.

Acest tratament constă în prelevarea unor celule din piele, fibroblaste, şi cultivarea lor în laborator pentru ca acestea să se multiplice, fiind apoi reinjectate în riduri pentru a le atenua.

Într-o piele obişnuităfibroblastele produc colagen, proteine fibroase care asigură ţesuturilor o anumită rezistenţă mecanică în faţa forţei de întindere.

În testele clinice organizate, pacienţii au tolerat foarte bine terapia Viv. Cele mai multe dintre efectele secundare remarcate au constat în slabe reacţii cutanate, care au dispărut în mai puţin de o săptămână.

FDA a autorizat comercializarea acestui tratament, după ce a analizat rezultatele obţinute în urma a două teste clinice de fază 3, realizate pe un eşantion de 421 de pacienţi.

„Folosirea celulelor pacientului, care produc colagen, reprezintă un mijloc revoluţionar în tratamentul contra ridurilor nazolabiale, restaurând prospeţimea feţei”, a declarat Robert Weiss, profesor asociat la Facultatea de Medicină de la Universitatea John Hopkins, din statul american Maryland, şi directorul Institutului Maryland Laser Skin and Vein.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole asemănătoare