Zahărul rafinat nu doar mărește talia și favorizează apariția cariilor, ci de asemenea accelerează procesul de îmbătrânire a organismului uman, după cum au demonstrat cercetări recente ale unei echipe de nutriționiști și dermatologi australieni.
Consumul de zahăr, potrivit nutriționistului Michele Chevalley Hedge, duce la apariția unor molecule extrem de nocive în organismul uman, cunoscute sub denumirea de produse de glicozilare avansată (AGE) care afectează colagenul și elastina.
Antioxidanții, care contribuie la menținerea aspectului sănătos și elastic al pielii, se diminuează considerabil în cazul unui consum excesiv de produse cu zahăr.
Mulți oameni, conform acestuia, nici nu realizează cât zahăr consumă împreună cu pâinea, cerealele de la micul dejun, batoanele de musli, băuturile energizante sau iaurturile cu fructe. Prin urmare, reducerea consumului de zahăr prin revizuirea regimului alimentar va contribui la o ameliorare vizibilă a aspectului pielii.
Totuși, în opinia expertului dermatolog din Sydney dr. Phillip Artemi, dacă ar fi de comparat factorii cei mai nocivi pentru starea pielii pe primul loc ar trebui plasate razele solare și nu zahărul.
Referitor la zahăr, și geneticienii australieni consideră că reducerea cantității de zahăr din consumul zilnic s-ar reflecta imediat la nivelul întregului organism, dar atenționează doamnele să nu se aștepte la minuni: ridurile nu vor dispărea peste noapte nici chiar dacă vor renunța un timp la zahăr.
Citește și Cafeaua poate preveni diabetul de tip II