O ceașca bună de cafea ar putea tine la distanță diabetul de tip II. Acest fapt a fost demonstrat de cercetătorii chinezi, studiul fiind publicat în Journal of Agricultural & Food Chemistry.
Cercetătorii au studiat substanțele prezente în cafea și efectele acestora asupra metabolismului uman, descoperind două molecule care au rolul de a inhiba anumiți compuși care duc la apariția diebetului de tip II. Așadar, consumul zilnic al cafelei are o acțiune protectivă împotriva acestei afecțiuni.
Citește și „Beneficiile uleiurilor esențiale”
De altfel, acest efect al cafelei a fost subliniat încă din 2005, când un raport al Asociației Americane de Medicină a evidențiat conexiunea dintre consumul frecvent de cafea și riscul scăzut pentru diabet de tip II. S-a susținut atunci că în cafea se găsesc mulți antioxidanți, care au un impact benefic asupra nivelului de insulină din sânge, dar și al glucozei. Și pentru a vă bucura de aceste beneficii, studiile arată că este nevoie să consumați cam două cești de cafea pe zi.