Scrie...

FRUMUSETE

Cum se aplică cremele… corect și eficient!

Share

Orice cremă, indiferent de calitatea şi eficienţa sa, necesită o regulă de utilizare şi nu poate fi folosită la întâmplare.

Trebuie cunoscute exact momentele zilei sau situaţiile în care trebuie utilizată o cremă şi de asemenea cantitatea care trebuie aplicată, deoarece excesul poate dăuna pielii.

Crema nu se întinde la întâmplare. Pentru o cât mai eficientă aplicare a cremei, puteţi porni din zona bărbiei, masând uşor pielea cu degetele, urcând către maxilar, către zona pomeţilor, fruntea lăsându-se la urmă. După ce aţi aplicat crema, masaţi-vă din nou faţa până când sunteţi sigure că stratul de cremă a fost absorbit de piele.

Înainte de a aplica crema de noapte, este important să curăţaţi foarte bine faţa şi să scăpaţi în primul rând de pielea moartă. Prosoapele aspre nu dau întotdeauna rezultatele dorite şi de aceea ar fi foarte indicat să utilizaţi o periuţă de dinţi nouă, deasă, cu perii moi. După ce v-aţi spălat pe faţă sau aţi curăţat-o cu o loţiune specială sau ceai de muşeţel, ştergeţi-vă bine chipul şi apoi utilizaţi periuţa începând din zona tâmplelor şi coborând uşor spre bărbie. Periuţa se roteşte uşor de la stânga la dreapta. După această operaţiune, ştergeţi faţa cu un prosop moale, iar după câteva minute aplicaţi crema.

Există păreri ale cosmeticienilor conform cărora o cremă nu poate fi aplicată în condiţiile în care o persoană se află într-o stare avansată de stres sau este surmenată. Atunci când o persoană este obosită sau tensionată îşi aplică în grabă crema, fără a ţine cont dacă tenul este sau nu curăţat şi riscând să nu acopere toată suprafaţa feţei. Dacă vă aflaţi într-o asemenea situaţie încercaţi să scăpaţi de stările tensionate. Spălaţi-vă chipul cu apă călduţă, cu mişcări lente şi apoi tamponaţi-l uşor cu un prosop moale. Curăţaţi tenul cu o felie de lămâie sau portocală său cu o roşie, toate trei având efect tonifiant şi conferind elasticitate pielii. Puteţi bea un ceai calmant, cel mai indicat fiind de cimbrişor. Treceţi la aplicarea cremei abia după ce v-aţi convins că starea dvs s-a mai ameliorat.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *